Лучани думають, що Романюк, Шиба і Козюра – найактивніші депутати

Лучани думають, що Романюк, Шиба і Козюра – найактивніші депутати
Серед депутатів Луцької міської ради, про діяльність яких чули або знають лучани, найчастіше називали Миколу Романюка і Богдана Шибу – такими є результати соціологічного опитування.

Опитування провели в рамках проекту «Рік після виборів: моніторинг результатів реформи законодавства України про місцеві вибори».

Результати опитування показали доволі низький рівень обізнаності виборців щодо діяльності депутатів міської ради Луцька, кажуть організатори.

24,8% всіх анкетованих відповіли, що не чули та не знають нічого про діяльність жодного депутата.

Перша п'ятірка депутатів луцької міської ради, яких найчастіше згадували опитані, виглядає так::

1. Микола Романюк (39% опитаних)

2. Богдан Шиба (21%)

3. Андрій Козюра (15,5%)

4. Олена Голєва (9,5%)

5. Григорій Пустовіт (9%)


Діючі депутати міських рад значно поступаються міським головам у частоті згадок. Так, завдяки своїй попередній «мерській» діяльності непоганий відсоток впізнаваності має депутат Луцької міської ради Богдан Шиба. Про його активність засвідчило 21% опитаних лучан.

Дещо менше поінформовані луцькі виборці про діяльність таких депутатів міськради, як Андрій Козюра (15,5%), Олена Голєва (9,5%), Григорій Пустовіт (9%). Менше 6% лучан згадали про діяльність депутатів О.Пизи, О.Чернецького, С.Боруцького, Ю.Корольчука, А.Калахана (4-6% опитаних).

На питання, чи задоволені виборці діяльністю депутатів їх міських рад половина респондентів (33,6 % - «ні», 17,8% - «швидше ні») відповіли негативно.

Довідка

Опитування проводилося серед мешканців міст Луцьк та Ківерці. Було опитано 300 осіб, з них 100 респондентів у Ківерцях та 200 – у Луцьку. Опитування проводилось на вулицях та в громадських місцях посеред дня у різних районах (центральних та спальних) кожного міста із застосуванням гендерної та вікової вибірки.

Проект «Рік після виборів: моніторинг результатів реформи законодавства України про місцеві вибори» реалізовується ЛМГО «Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу» спільно з Лабораторією законодавчих ініціатив в партнерстві з організаціями-членами Мережі підтримки реформ за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани думають, що Романюк, Шиба і Козюра – найактивніші депутати
22 травень, 2012, 16:25