У Луцьку пропонують друкувати списки боржників у ЗМІ

У Луцьку пропонують друкувати списки боржників у ЗМІ
Лучани боргують за опалення підприємству «Луцьктепло» понад 30 мільйонів гривень.

Про це розповіла заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська під час оперативної наради у голови Волинської ОДА 1 грудня.

З її слів, станом на 1 грудня цього року лучани заборгували за тепло 31 мільйон гривень. Станом на 1 січня 2014 ця цифра становила 39 мільйонів гривень.

Лариса Соколовська зазначила, що існує проблема із погашеннями заборгованості за спожитий газ.

«Однією із важливих проблем є та, що коли квартира продається чи вилучається, новий власник не зобов’язаний платити борги минулого користувача. Відповідні служби, які узгоджують продаж квартир, зобов’язані перевіряти довідки зі сплати за комунальні послуги. Там, де найбільше боргу, родина утримується на нелегальних доходах, про які ми не знаємо, або на легальних, наприклад, сім'я живе лише на пенсію дідуся. Є випадки, коли люди живуть лише на виплату допомоги по догляду за дитиною», - пояснила Соколовська.

Заступник Луцького міського голови зазначила, що тих, хто не може оплачувати за тепло, а живе у великих квартирах треба переселяти у менші. За її словами, в місті ще не приватизовано 8-10% квартир.

В.о. начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Волинській області Анатолій Клехо зауважив, що потрібно відновити спільні рейди виконавчої служби та ДКП «Луцьктепло» квартирами лучан-боржників з метою перевірки їх майнового стану.

Якщо родина, яка не платить за теплоенергію, не має великих статків, то «Луцьктепло» буде укладати з нею договір про реструктуризацію боргу. Така практика показала хороший ефект кілька років тому.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик висловив думку, що, якщо закон дозволяє, то варто ввести практику друкування списків лучан, які боргують за тепло більше тисячі гривень, у ЗМІ.

«Потому Луцька міська рада вивчить історію кожного боржника. Хто насправді є власником квартир. Якщо дійсно є люди, які не спроможні платити, то їм будуть встановлювати субсидії, реструктуризовувати борг. Але є і інша категорія – люди, які попереписували своє майно на рідних, неповнолітніх, пенсіонерів. А третя категорія - це ті, які просто не хочуть платити. Не треба чіплятися до родин, яким немає за що платити, а більшу увагу звернути на тих, хто шукає можливості неплатити», - зазначив він.

Він також відзначив, що здивований, як підприємство «Луцьктепло» живе із таким боргом, адже він перевищує суму коштів, яка потрібна, щоб опалити місто у сезоні 2014-2015 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пропозиція Гунчика не спрацює. Він наївний, як 16-річна наречена, яка гадає, що її жених усе життя носитиме на руках. Таке практикувалось у 90-х роках. В списках, виставлених на вулицях у центрі міста (як виставляють курс долара), були прізвища бідних людей, а поруч з ними - бізнесменів, колишніх чиновників, навіть сімя морально "збанкрутілого" Товія Рівеця. Справа в тому, що на людей, які давно втратили совість, це не діє. Знаєте, є говірка: "Курві сци в очі, а вона каже, що дощ йде". Це, якраз, той випадок.
Відповісти
Хай ця паскуда Гунчик згадає як не платила людям зарплату по півроку на автозаводі!!! Він вже довів свою повну безпорадність і некомпетентність довівши ЛуАз до зубожіння.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пропонують друкувати списки боржників у ЗМІ
01 грудень, 2014, 16:15