Громадські організації позиватимуться до суду на місто Луцьк, - активістка

Громадські організації позиватимуться до суду на місто Луцьк, - активістка
Для людей з обмеженими фізичними можливостями майже у всій Волинській області не створено належних умов для комфортного пересування вулицями міст.

Про це стало відомо під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури 2 грудня.

У Волинській області на обліку соціальних служб знаходиться більше 80 тисяч інвалідів, які щодня стикаються із труднощами пересування. Зокрема, більшість інвалідів-візочників не можуть користуватися пандусами та тротуарними пониженнями через те, що вони побудовані із недотриманням державних будівельних норм.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець каже, що держава намагається у першу чергу забезпечити соціальних захист людей з обмеженими фізичними можливостями і проведення їх реабілітації. Саме на такий напрямок роботи витрачається найбільше державних коштів.

«Об'єкти соціальної сфери повинні бути доступними для людей з особливими потребами. Держава повинна забезпечити таким людям комфортний і вільний доступ не лише до держустанов, але і до інших будівель. Власникам аптек, магазинів варто пам'ятати, що це їхній обов'язок облаштовувати пандуси та інші споруди, які полегшать інвалідам доступ до будівлі», - зазначила Мишковець.

Керівник обласного осередку громадської організації «Генерація успішної дії» Людмила Фурсова, яка є частково незрячою, висловила своє незадоволення щодо облаштування прибудинкових територій у багатьох районах області.

«Через погану доступність до багатьох об'єктів людина із обмеженими можливостями не зможе отримати належну медичну допомогу, освіту, придбати товар. Півроку ми намагаємось «достукатись» до чиновників і просимо у них облаштувати у вже раніше побудованих будівлях пандуси», - заначила Фурсова.

Незадоволені люди із обмеженими можливостями і тим, як на проспекті Соборності облаштовані пішохідні переходи.

«На Соборності проігноровані державні вимоги для людей з інвалідністю, звернення до влади міста, прокуратури із проханням виправити недоліки і зробити понижені бордюри комфортними для інвалідів. Але ми отримуємо відмови та інколи обіцянки про виправлення недоліків пішохідного переходу у майбутньому. Громадські організації позиватимуться до суду на місто Луцьк», - розповіла громадська активістка.

Фурсова також відзначила, що луцький залізничний вокзал був побудований відповідно до державних будівельних норм і облаштований звуковими сигналами для незрячих та пандусом із допустимим кутом нахилу.

Нагадаємо, що раніше Волинь Post вже досліджував тему доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури і дізнавався чи комфортно в Луцьку візочникам та мамам з колясками рухатися містом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Громадські організації позиватимуться до суду на місто Луцьк, - активістка
02 грудень, 2014, 14:18