Україна купуватиме електроенергію у Росії

Україна купуватиме електроенергію у Росії
Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляє про необхідність розпочати імпорт електроенергії з Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Я знаю, що відбуваються переговори щодо імпорту електроенергії. Я можу з упевненістю сказати, що, як мінімум, у такій складній ситуації для збалансування енергосистеми – це потрібний крок, хоч би яким він був політично складним, але це потрібний крок», – сказав глава Міненерговугілля.

Водночас він не зміг уточнити терміни початку імпорту російської електроенергії, зазначивши, що він може розпочатися найближчими днями.

«Укренерго» 1-2 грудня почало відімкнення електроенергії на всій території країни через брак генерувальних потужностей, зокрема, у зв’язку з позаплановим відімкненням третього енергоблоку Запорізької АЕС і призупиненням імпорту вугілля з Росії на українські ТЕС.

Нагадаємо, в обласному центрі Волині вирішили відключати електроенергію в години пікових навантажень, тобто з 10:00 до 14:00 та з 17:00 до 21:00. Луцька міська філія ПАТ «Волиньобленерго» ввела графік аварійних відключень, проте наразі його ще не деталізовано, тож відключення проводяться залежно від перенавантаження мережі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это как? Покупать у агрессора? Так мы, что не воюем С Рашей?
Відповісти
Так ми братський народ :)
а логіку нерозумію .... маємо стільки атомних електростанцій .... а купувати будемо в Росії .... повний брєд ... краще на європу трошки меньше давати .... тоді Україні точно вистачить ....
Відповісти