Луцький виконком хотів витратити 75 тисяч, щоб не голосувати руками

Луцький виконком хотів витратити 75 тисяч, щоб не голосувати руками
Члени виконкому Луцької міської ради хотіли витратити 75 тисяч гривень на впровадження електронного голосування, але передумали.

Ініціаторами таких нововведень стали двоє членів виконавчого комітету: Богдан Климчук і Сергій Григоренко.

На сьогодні члени міськвиконкому працюють у приміщенні Центру надання адміністративних послуг, в якому ведеться відеотрансляція засідання. Рішення приймаються шляхом підняття рук.

Натомість Сергій Григоренко запропонував «перебратись» членам виконкому у сесійну залу Луцької міської ради і там проводити засідання. Планується, що депутати голосуватимуть за проекти рішень через електронну систему, якою під час сесії користуються луцькі депутати. Але для цього необхідно розробити електронні картки і перепрограмувати електронну систему голосування.

«За таких умов засідання виконкому буде прозорішим, ми зможемо бачити на електронному табло поіменне голосування за проекти рішень. Також виступаючі не порушуватимуть регламент виступу, бо система автоматично вимикатиме мікрофон. Якщо будуть передбачені кошти на це у міському бюджеті, то вже із 1 лютого буде змога працювати у залі засідань міськради», - заявив Григоренко.

Натомість члени виконкому висловили протилежну думку щодо цього питання. Вони запропонували голосувати за проекти рішень на аркуші паперу, у якому будуть позначки «за», «проти», «утримався», що підкріплюватимуться особистим підписом члена виконкому.

Але і тут думки ченів міськвиконкому не зійшлися через те, що секретаріату міськради доведеться довго обробляти письмові голосування.

Луцький міський голова Микола Романюк заявив, що сума коштів, яка передбачена на зміну голосування членів виконкому є занадто великою.

«У ЦНАПі є все необхідне для роботи міськвиконкому. Відеотрансляція ведеться, журналісти мають вільний доступ на засідання. Щодо письмового голосування я не проти. Виділяти такі гроші, бо комусь щось хочеться змінити у регламенті роботи - нерозумно», - розповів Романюк.

Члени міськвиконкому не прийняли такі зміни у регламент своєї роботи і залишили його без змін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький виконком хотів витратити 75 тисяч, щоб не голосувати руками
03 грудень, 2014, 15:48