Бойовики «ДНР» заявили, що не віддадуть Україні вугілля

Бойовики «ДНР» заявили, що не віддадуть Україні вугілля
Міністерство ПЕК ДНР не збирається віддавати владі України два мільйони тонн вугілля, що зберігається у шахтах Донбасу.

Вугілля буде продано, виручені гроші підуть на зарплати шахтарів, які Київ не платить з літа, - повідомляють "РІА Новости".

Раніше новий міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що два мільйони тонн вугілля знаходяться на складах української державної компанії "Вугілля України" на територіях, підконтрольних ополченцям Донбасу, і Київ хоче його вивезти.

"Держбюджет України заблокував на рахунках донецьких шахт 218 мільйонів гривень. Крім того, держбюджет винен у зарплатний фонд шахт Донбасу 816 мільйонів гривень. Шахтарі Донбасу не отримували зарплат з липня, я вже не кажу про обстріл шахт і поранених. На цьому тлі говорити про повернення вугілля не доводиться. Ми збираємося його реалізувати і виплатити заборгованості", - повідомив представник міністерства.

Він також нагадав про політичне рішення ДНР не відправляти вугілля в Україну "до закінчення бойових дій".

Наприкінці листопада в Міненерго України заявили, що мають у своєму розпорядженні близько 1,7 мільйона тонн запасів вугілля. Цього недостатньо для зими. При цьому влада самопроголошеної Донецької народної республіки вже заявила, що не буде віддавати Києву вугілля до закінчення бойових дій.

У ДНР також вимагають, щоб Київ розрахувався із заборгованими зарплатами шахтарів, які залишилися на території республіки. Тому видобуте в ДНР вугілля використовується тільки всередині республіки - іде як на великі ТЕЦ, так і на приватні господарства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бойовики «ДНР» заявили, що не віддадуть Україні вугілля
03 грудень, 2014, 18:14