Активність волонтерської допомоги бійцям зменшилася, - волинський активіст

Активність волонтерської допомоги бійцям зменшилася, - волинський активіст
Активність волонтерської допомоги блокпостам Антитерористичної операції різко зменшилась.

Такими фактами поділився волинський активіст, голова фонду «Матері Божої неустанної помочі» Микола Гінайло на урочистостях, присвячених дню інвалідів, 3 грудня - повідомляє "БУГ".

Отець Микола вранці 3 грудня повернувся із зони АТО, проїхавши більше 2700 кілометрів, відвідавши крайні блокпости східних кордонів України.

"Цього разу ми завезли допомогу, зібрану жителями Володимир-Волинського району. Я пишаюсь тим, що хоч трішки пожив у цій місцині. Мешканці району такі щедрі, вони діляться буквально усім, що мають. Ми завезли під Горлівку, найперше, тепло сердець та щирі вітання з нашого краю, а також теплі речі для наших дітей", - зазначив активіст.

Микола Гінайло каже, що незважаючи на важку фінансову ситуацію в країні, дороги на сході ремонтують та прокладають.

"Наша команда змогла дістатися за 200 метрів до кордону з бандитськими формуваннями. Також українці із сіл можуть дістатися в Артемівськ та купити усе необхідне. Хоча на закупівлю товарів першої необхідності в зоні АТО існує обмеження. Місцеві, спілкуючись зі мною, дякували за те, що Україна їх не покинула", - розповів він.

Священик стверджує, що східчани підтримують єдність держави, вважають себе українцями, до Росії ніхто приєднуватися не хоче.

"Хлопці більш-менш забезпечені зброєю, продуктами та теплим одягом. Солдати просили передати волинянам, що вони відстоюватимуть інтереси батьків та держави", - повідомив волонтер.

Отець Микола каже, солдати дивуються тому, що волиняни приїхали до них на блокпости, оскільки після виборів частота візитів волонтерів різко зменшилась.

Активісти проїжджали такі блокпости, де волонтерів взагалі не було вже 3 місяці. Однак вояки налаштовані тримати рубежі до кінця, незважаючи на проблемні питання із матеріальним забезпеченням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Активність волонтерської допомоги бійцям зменшилася, - волинський активіст
03 грудень, 2014, 21:31