У Луцьку відкрили меморіальну дошку відомому волинянину

У Луцьку відкрили меморіальну дошку відомому волинянину
У Луцьку відкрили меморіальну дошку заслуженому діячу мистецтв України Богдану Березі.

4 грудня біля входу на камерну сцену Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка відкрили меморіальну дошку заслуженому діячу мистецтв України Богдану Березі, який очолював театр з 1986 по 2010 роки, - повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Вшанувати відомого волинянина, який чотири роки тому відійшов у вічність, прийшли представники влади, діячі культури і мистецтв краю, колеги, друзі, родина.

Спогадами про Богдана Березу поділилися директор театру Анатолій Глива, художній керівник театру Петро Ластівка, народна артистка України Людмила Приходько, заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук, поет Василь Гей, народний артист України Олександр Огородник, начальник управління культури обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук, начальник управління культуру міської ради Тетяна Гнатів.

Про те, як Богдан Береза неодноразово звертався до міської влади з клопотаннями про вирішення тих чи інших питань акторів, розповідав перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Богдан Береза жив театром, був неймовірно творчою та доброзичливою людиною, доклав багато зусиль для підняття іміджу театру не лише в Україні, а й за кордоном, та для створення камерної сцени, яка тепер успішно функціонує. Колеги запевнили, що будуть продовжувачами його добрих справ.

Барельєф Богдана Берези створив скульптор Михайло Шумський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Богдан Береза був посланий в культуру від Бога. А Глива, на жаль, від чорта. Він був би добрим наглядачем в Маневицькій вязниці, чи завскладом в радянському універмазі. Дрібніють люди в культурі. Меморіальніа дошка ж Богдану - це, звичайно, память волинян. Він заслужив. Він особливо відчув на собі каїнове клеймо влади, яке вбиває будь-яку творчість - чи то театр, чи музику, чи журналістику... Мається на увазі каїнове клеймо Анатолія Француза.
Відповісти
богдана степановича дуже не вистачае в театри.береза-iлляшенко був найкращий дует.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили меморіальну дошку відомому волинянину
04 грудень, 2014, 17:25