Яким може бути центр Луцька: погляд студентів-дизайнерів. ФОТО

Яким може бути центр Луцька: погляд студентів-дизайнерів. ФОТО
Студенти 4 курсу з кафедри дизайну Луцького національного технічного університету презентували дипломні роботи, виконані на тему благоустрою проспекту Волі та вулиці Лесі Українки.

Про свої ідеї та способи їх реалізації студенти розповіли 23 травня в Палаці культури Луцька.

Студентка Світлана Гнип показала пропозиції із благоустрою скверу напроти гімназії імені Модеста Левицького та території напроти філармонії на проспекті Волі. За її словами, довгі та сірі радянські будинки вона намагалася візуально розбити на менші одиниці шляхом різноколірного фарбування.

Студентка пояснила, що простір сприйматиметься меншим і комфортнішим.

Дипломні роботи більшості студентів передбачають добудову мансардних поверхів, заміну тротуарної плитки, влаштування нових клумб та встановлення ліхтарів і лавочок. При цьому дизайнери пропонували використання металочерепиці та природного каменю з популярною структурою малюнку.

Студентка Юлія Шабала у свій дипломній роботі працювала над вулицею Лесі Українки. За її словами, вона намагалася поєднати в кольоровиій гамі нижні та верхні поверхи історичних будівель на цій вулиці, а радянські споруди пофарбувати у «свіжіші» кольори.

Вона пропонує також вздовж усієї вулиці викинути стару плитку та замінити на нову з викладеним орнаментом на українські вишивані мотиви.

Головний архітектор міста Юрій Казмірук зазначив, що всі показані дипломні проекти приземлені, не футуристичні та цілком реальні.

Міський голова Микола Романюк хоче, щоб вони були впроваджені. Він заохотив студентів подавати свої кандидатури на конкурс із прийому на роботу в управління містобудування та архітектури міської ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви запитайте мера, де завтрашні випускники-дизайнери шукатимуть роботу.Похвалити за талант то одне. а забезпечити роботою з достойною зарплатою то зовсім інше. На превеликий жаль, луцькі дизайнери шукають роботу у Києві, Москві, йдуть на будівництво різноробочими бо в рідному місті їх талант нікому не потрібен, а міській владі в першу чергу. Ви подивіться як знані чиновники-архітектори спаскудили місто за останні роки - все сіро-буро-малинове. В Старому місті будують склянні хмарочоси, які аж ніяк не вписуються в архітектурний стиль 18 століття.Проспект Волі це взагалі якесь жахіття - кожен бутік ліпить свої вивіски де попало, а архітектори то все погоджують бо їм доьре дають на лапу.У Європі таких ділків вже давно б гнали в шию, щоб і не смерділо,а в нас хвала і шана і ще доброго хабара треба дати щоб дозвіл отримати.Матвіїв, Казмірук, Шабала - найбільші хабарники Луцька.
Відповісти
цілком погоджуюсь, сучасні начальники відділів архітектури і капітального будівництва - це пан Матвіїв, Бідзиля, Шнит і т.д. - починали за Союзу і далі продовжують совкову політику щодо "благоустрою" міста...Місто і справді не має свого обличчя, на відміну від Львова, Тернополя, Франківська...Шкода...
Відповісти
місто має своє обличчя, просто воно вимазане в багнюку і лайно...
Відповісти
Вишиванка!!! Надзвичайно гарно!!!
Відповісти
Село селом - ліплять ту вишиванку куди треба і не треба.
Відповісти
Ой, Васю... Шануйте рідне! Ганьба Вам!
Ходіть у своїх Абібасах і туХлях, плюйте собі ж на мешти та й мовчіть!
Відповісти
сподіваюсь конкретні розслідування та резонансні кримінальні справи по міським "підмахувальникам" будуть доведені до результату ...і робочі місця будуть звільнені для молодих-талановитих. Але ж чи нашому місту потрібні "таланти" із самого хабарницького вузу? ...там же будь-що можна здати за гроші :/
Відповісти
ВИКОНАВ СТУДЕНТ... ШАБАЛА ЮЛІЯ Вячеславівна. ЧОМУ Б НЕ НАПИСАТИ ВИКОНАЛА СТУДЕНТКА?... І В'ячеслав з 1993 року пишеться через апостроф. І СМІХ. І ГРІХ!
Відповісти
Дуню, штапм під кресленням установленої форми і від статі не міняється.
Не студент ти, і ніколи ним не був.
Відповісти
Шабала Юлія Вячеславівна з 1991 року народження, а якісь не грамотні люди у свідоцтві зробили помилку, а коли це вирпішили виправити було вже пізно, бо всі документи були без апострофа!...

Відповісти
Шабала Юлія Вячеславівна з 1991 року народження, і ще тоді не грамотні люди у свідоцтві написали з помилкою то вона в тому не винна... а коли це хотіли виправити було вже пізно бо всі документи вже були в такій формі....!!!

якщо Ви не знаєте всю ситуацію, то не гарно з Вашої сторони критикувати незнайомих Вам людей!!!!
Відповісти
ааааааааааааааа гастроном по вулицы леси украинки
Відповісти
Останні новини
Яким може бути центр Луцька: погляд студентів-дизайнерів. ФОТО
23 травень, 2012, 13:03