Такі різні, а таки єдині. Сьогодні - Міжнародний день волонтера

Такі різні, а таки єдині. Сьогодні - Міжнародний день волонтера
Ще у 1985 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день волонтерів.

В Україні добровільна, часто жертовна, зазвичай просто людська підтримка односельчан, побратимів і навіть незнайомців, що потребують допомоги, практикувалася здавна. Але лише з початку 90-х років минулого століття цей рух, у силу світових тенденцій, почали називати волонтерським. У законодавстві перше визначення такої безкорисливої допомоги ближньому датується 2003 роком – в той час Кабінет Міністрів затвердив Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг.

Драматичні події нашої історії, що супроводжують весь 2014 рік, стали каталізатором потужного сплеску волонтерства. Його витоки, національні особливості, вплив на майбутній розвиток суспільства ще довго досліджуватимуть науковці. Та вже тепер волонтерський рух можна оцінювати як один із небагатьох об’єднавчих складових української національної ідеї. Він викристалізувався під час радикальних подій Революції Гідності, щоб, загартованим, стати потужною зброєю і надійним оберегом України.

Хто вони, волинські волонтери? Чому витрачають свій час та зусилля на допомогу іншим, як їм працюється, чого бракує і що цікавого й корисного вони вивчили під час своєї роботи? У пошуках відповідей на ці питання ВолиньPost сьогодні впродовж дня щогодини в режимі інтернет-марафону публікуватиме серію нарисів про наших земляків, які за посадою, професією чи рівнем статків не зобов’язані займатися тим, чому жертовно присвятили майже рік свого життя.

І хоч не кожен згадує авторство Кеннеді у фразі «Не питайся, що твоя країна може зробити для тебе, а що ти можеш зробити для країни?», саме це життєве правило єднає усіх.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волонтери
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у нас затикають рота і відстрілюють! Отака то "одностадність"...
Відповісти
Останні новини
Такі різні, а таки єдині. Сьогодні - Міжнародний день волонтера
05 грудень, 2014, 08:00