Такі різні, а таки єдині. Волонтер Владислав Свиріпа

Такі різні, а таки єдині. Волонтер Владислав Свиріпа
Десятикласник з селища Люблинець Ковельського району Владислав Свиріпа (на фото) розпочав свою волонтерську діяльність у серпні.

Коли був у Ковелі у справах, згадав, що біля військкомату є пункт прийому допомоги воїнам АТО. Вирішив піти запитати, що зараз найбільш потрібне для бійців, - згадує Влад. На складі він розговорився з бійцем АТО Олександром і після 20-хвилинного діалогу одразу ж напросився пакувати гуманітарну допомогу у картонні коробки. Відтоді кожного вечора він приїжджав до Ковеля і допомагав пакувати їжу, засоби гігієни, персональні аптечки та інше для відправки на Схід.

З незвички, - визнає, - спершу було важкувато, адже поєднував і школу, і волонтерство. Графік теж був напруженим: потрібно було після школи (15:00) ще їхати до Ковеля (10 км) і там працювати до 20:00. Після Іловайського котла було багато звернень матерів, сини яких вбиті, полонені, поранені чи зникли безвісті. Влад почав приймати телефонні дзвінки від родичів бійців і заносив інформацію у базу даних. Останнім часом він здебільшого займався інформаційним моніторингом, а паралельно брав участь у благодійних ярмарках збору коштів для бійців АТО, збирав у школах обереги, малюнки, листи. І зовсім нещодавно юнак відкрив у селищі Люблинець пункт прийому допомоги бійцям АТО.

15-річний школяр і раніше займав активну громадську позицію. Часто брав участь в олімпіадах та конкурсах, займав призові місця на районних та обласних олімпіадах. Особливо до вподоби йому - предмет Основи християнської етики. У 8 класі на Всеукраїнській олімпіаді «Юні знавці Біблії» він зайняв перше місце.

«Для мене це особливий урок, адже він навчає любові до ближнього, взаємодопомоги, віри в Бога, що так важливо в сучасному світі, а особливо тепер», - міркує Влад.

Вважає, що саме це надихнуло його розвиватись у духовному плані. Кожен день у Ковельському центрі допомоги для нього - це маленька часточка допомоги солдатам.

«Я дуже вдячний Богові, що знайшов себе у волонтерстві», - підсумовує Влад Свиріпа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волонтери
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.