На Любешівщині керівника коледжу звинувачують у корупції

На Любешівщині керівника коледжу звинувачують у корупції
Прокуратура Любешівського району порушила кримінальну справу щодо керівника одного з місцевих коледжів за фактом незаконної вимоги оплати за навчання у державному навчальному закладі.

Про це повідомляють в прокуратурі Волинської області.

Прокурорською перевіркою встановлено, що директор одного з державних навчальних закладів порушив вимоги ст.53 Конституції України, ст.5 Закону України «Про професійно-технічну освіту», якими передбачено, що професійно-технічна освіта здобувається громадянами України в державних і комунальних професійно-технічних навчальних закладах безоплатно, за рахунок держави.

Керівник-освітянин ще у 2010 та 2011 роках поставив перед майбутніми студентами незаконну вимогу – перерахувати так звані благодійні внески в сумі 400-500 гривень на спеціальний рахунок районного благодійного фонду підтримки коледжу. Так само, благодійні внески нібито на поліпшення матеріально-технічної бази цього учбового закладу в сумі 1200 гривень мали сплатити і батьки дітей, які здобували тут професійно-технічну освіту.

За період з серпня 2010 року по травень 2012 року на благодійний рахунок фонду підтримки коледжу були сплачені кошти в сумі більш, як 75 тисяч гривень.

«Це вже третя кримінальна справа, порушена цього року органами прокуратури Волині за фактами незаконної вимоги оплати за навчання у державних навчальних закладах нашої області,- наголошує заступник прокурора області Сергій Масалов,- посадовці-освітяни в містах Луцьк, Нововолинськ та Любешів, як свідчать матеріали прокурорських перевірок, порушують права студентської молоді на безоплатне отримання професійно-технічної освіти. Вони незаконно вимагають від студентів та їх батьків чималі суми, як оплату за навчання, проходження виробничої практики чи примусовий внесок на навчальні потреби у так званий благодійний фонд. Прокуратура області принципово реагуватиме на такі порушення Закону, а посадовці-освітяни нестимуть відповідальність, яка передбачена Кримінальним кодексом України».

Досудове слідство за цією кримінальною справою здійснює прокуратура Любешівського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прикол, невже Пальчика посадять. Ще хай би столову перевірили, там машинами вивозяться продукти працівниками кухні.
Відповісти
Садити треба тих, що вже доторгувалися в Києві, що нічим здачі давати. Викладачам знімають надбавки, з вересня вимагають скоротити викладацькі ставки, причому що в Університеті Шевченка 100, що в Лесі Українки в Луцьку теж 100. Навчальні заклади бюджет сповна не фінансує навіть по зарплатах, а як дах у Любешівському коледжі завалиться, думаєте Азарова посадять. От і викручуються керівники, вибираючи менше із зол. Шукайте, скільки тих грошей Пальчик поклав у кишеню. А ні, то не робіть піару, горе-сищики. Корупцію розкрили...
Відповісти
100%! Шукати корупцію і вимагання потрібно починати з міністерства, яке замовляє підручники по 600 грн., а не навчальних закладах, які ледве зводять кінці з кінцями. За останнні роки ПТНЗ отримують державне фінансування тільки на зарплату, стипендію та енергоносії. А знайдіть у профтехучилищах хоча б один підручник для 11 класу, придбаний за державні кошти!!!!!! Обуренню немає меж!!!!
Відповісти
Порівняйте автомобілі, якими їздять прокурори і керівники навчальних закладів (той же Пальчик), і ви зрозумієте все про корупцію!
Відповісти
В нас корупція починається з дитячого садочка. Скрізь батьки здають на все гроші. Хоча в Любешів все ніяк перевірка нікуди не дійде. Всі чини солдеповські при посадах, як сиділи так і сидять і роками крадуть і крадуть. Симоновича можна перевірити багато зловживань знайдеться. Ліс його багатство. Всі знають, але всі мовчать, Мартинюк кришує всю Любешівську мафію.
Відповісти
На скільки відомо благодійний фонд створений батьками учнів і студентів, Пальчик І.М., грошей собі в карман не поклав, а підтримує базу коледжу.
Відповісти
В Любешівському районі один заклад в якому можна продовжити навчання після 9-11 класів.Некожна родина може позволити для своєї дитини навчатись за межами нашого району.Я навчався 6 років назад і маю красний диплом,маю права керування різними транспортними засобами.Скажіть будь-ласка прокурорські діти вчаться в училищах? Вони за нас простих людей непереживають!Студенти здають мізерні кошти для того щоб наший коледж існував в подальшому.Гроші які надходять до навчального закладу не йдуть на розкішні авто для Івана Максимовича,він їздить старенькою волгою!!
Відповісти
Останні новини
На Любешівщині керівника коледжу звинувачують у корупції
23 травень, 2012, 13:55