Роботодавцям заборонять дискримінувати працівників

Роботодавцям заборонять дискримінувати працівників
Кабмін передав у Верховну Раду на голосування законопроект, яким передбачається заборонити роботодавцям вказувати у вакансіях серед вимог до кандидатів вік, стать та місце проживання.

Про це пише ТСН.

Крім цього, в оголошеннях про вакансії пропонується заборонити вказувати вимоги, що стосуються мови, раси, кольору шкіри, політичних і релігійних переконань, членства в профспілках та інших об'єднаннях, майнового стану, зазначає видання.

У разі порушення всіх вищевказаних вимог, роботодавець сплачує штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (11 тисяч гривень).

Вимоги не поширюються лише на вакансії на специфічну роботу, виконання якої може вимагати певного віку і статі, йдеться у повідомленні.

Як відомо, на сьогодні в Україні склалась ситуація, коли осіб, яким виповнилось лише 30, вже досить часто не хочуть брати на роботу за віковим критерієм. Ще гірша ситуація з прийомом на роботу тих, кому за 40-50 років.

Нагадаємо, офіційний показник безробіття в Україні складає близько 500 тисяч громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яка різниця, це навіть зручно, людина лишній раз не тішиться надією і не йде до роботодавця, якщо є певні критерії до робітника.
ну і що, як не вкажуть вік в оголошенні? але то не значить, що візмуть на роботу чоловіка років 50, тільки чоловік у пошуку роботи через дурне оголошення буде в 5 разів більше бігати по різних фірмах.
ну нема розуму у тих дармоїдів, не бачать життя з середини.
мають з/п + премії+лікування+всяка халява, пільги...і нам ще "покращують"!
Відповісти
Останні новини
Роботодавцям заборонять дискримінувати працівників
23 травень, 2012, 14:33