Такі різні, а таки єдині. Волонтер Костянтин Зінкевич

Такі різні, а таки єдині. Волонтер Костянтин Зінкевич
Кардинальні зміни у життя, як він себе називає, «звичайного власника невеличкого магазину у Володимир-Волинську» Костянтина Зінкевича вніс Майдан, що повністю змінив його світогляд.

Допомога учасникам протестних акцій з розвитком подій плавно перейшла у допомогу армії. Вже 16 березня Костянтин Зінкевич з друзями прийшли до військової частини тоді ще 51 бригади та запропонували свою допомогу.

Один із найвідоміших на Волині волонтерів Костянтин Зінкевич постійно наголошує на «своїй команді», до якої входить близько двох десятків однодумців. Усі вони самодостатні люди, яким небайдуже те, що відбувається в державі і які просто не можуть сидіти, склавши руки. «Без них я нічого не вартий», - каже волонтер і наполягає, щоб назвали імена його побратимів з громадської організації «Об’єднання «Активіст»: Олексій Панасюк, Павло Шлейн, Сергій Семенюк, Петро Алєксєєв, Олександр Токарєв, Вадим Борусевич, Олег Шипелик, Тарас Ярмолюк, Ольга Жигунова, Валентина Борусевич та інші.

Спочатку місцеві активісти допомагали здебільшого Володимир-Волинській бригаді, а з її розпорошенням почали опікуватись іншими бригадами та добровольчими батальйонами. Також активісти організовують перевезення гуманітарної допомоги з-за кордону, допомагаючи цим іншим українським волонтерам, з якими перебувають у тісному контакті.

Волонтерська команда постійно на зв’язку з командирами та бійцями військових підрозділів для того, щоб орієнтуватись в нагальних потребах армії.

«Найбільше сьогодні бійці потребують теплого одягу та взуття, однак буває, що ми привозимо на прохання вояків незвичні речі. Наприклад, гітару… Нещодавно з Америки ми отримали метеостанцію, яка необхідна артилеристам, щоб точно влучати у ціль. Такий прилад коштує 400 доларів. Звичайно, за них ми могли придбати енну кількість взуття, однак тут доводиться обирати, що важливіше. Тому що усе придбати ми не в змозі. Тим паче, що пожертвувань від простих людей зараз небагато», - каже Костянтин Зінкевич.

Він вважає, що на сьогодні задача волонтера уже не лише у тому, щоб зібрати якісь копійки і купити щось солдату. Необхідно системно впливати на фінансування армії, тому що кошти, які виділяють чи жертвують Міністерству оборони, часто використовують неправильно.

На закиди щодо того, що волонтери, які тягнуть на своїх плечах неоголошену війну, лише подовжують агонію нашої армії, відповідає: «Якби не волонтери, наша армія програла б ще влітку. А так ми виграємо цю війну. Я у цьому впевнений!»

Волонтерство змінює характер людей, що ним займаються.

«Виявляється, що багато чого робити не страшно. Виявляється, що при бажанні можна і гори звернути. Особливо, коли робиш щось не для себе, а для когось», - відкриває у собі нові якості Костянтин Зінкевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волонтери
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
низький уклін цій людині! кращий з кращих! дякую Костянтину, що він у нас є.
Відповісти
Слава Богу що є у нашому місті такі небайдужі патріоти-волонтери. Дай Боже їм здоров'я, сил терпіння і мудрості у такій важливій справі -допомозі армії! Слва героям тилу! Бо якби не вони, то б на фронті можливо не було наших солдат.
Відповісти
слава Богу що у нашому місті є такі патріоти-волонтери. Дай Боже їм здоров'я, сил, терпіння у такій важливій справі - спасіння наших солдат!
Відповісти
Костя - молодець!!!Щирий, відвертий, відповідальний , а головне - СПРАВЖНІЙ!!!Здоров’я та витримки йому на багато-багато років!!!
Відповісти
Останні новини
Такі різні, а таки єдині. Волонтер Костянтин Зінкевич
05 грудень, 2014, 15:00