Такі різні, а таки єдині. Волонтер Ірина Мусій

Такі різні, а таки єдині. Волонтер Ірина Мусій
Журналіст Ірина Мусій вважає, що чим більше ми допомагаємо, віддаємо, тим більше отримуємо у житті. Каже, що відчула це на власному досвіді волонтерства. І хоча це діяльність, яка вимагає багато зусиль і часу, іноді складно поєднується з основним місцем роботи чи родинним життям, та вона варта вкладеної енергії.

У волонтерський рух молода журналістка прийшла під час громадської кампанії "Чесні вибори", яку вона координувала від Громадського сектору Євромайдану. Ірина побачила, наскільки інертні наші люди і не готові до змін.

«Для більшості краще бути рабами, ніж вільними людьми. Люди проголосували на парламентських виборах так само, як на попередніх і їм байдуже. І це після подій на Майдані!», - зазначила вона.

Свою ж активну життєву позицію нині Ірина реалізовує через участь у акціях «Автомайдану України». Під час заходу «Книга за життя солдату», коли продавали книги на Театральному майдані, вона зрозуміла, що доброчинність - це не лише допомога бійцям. Хоча, звісно, вона первинна. Але це і власний розвиток, тому що про деякі книги вона могла говорити багато і її уважно слухали.

Як журналіст дівчина часто спілкувалась з волинськими волонтерами, брала у них інтерв'ю. Після таких розмов вона вкотре переконалась, наскільки жертовними і щирими можуть бути українці. Це надихає її на продовження роботи і наразі вона обмірковує потужний волонтерський проект.

«Поки що я його не розголошую, адже це лише у думках чи на словах. Є частина суспільства, яка динамічно змінюється. Із таких груп людей хочу знайти в Луцьку однодумців і ми зможемо його втілити в життя», - планує Ірина Мусій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волонтери
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.