У Луцьку привітали військовослужбовців. ФОТО

У Луцьку привітали військовослужбовців. ФОТО
У Луцьку відбулися урочистості до Дня збройних сил України.

Захід розпочався 5 грудня із вшанування хвилиною мовчання загиблих на війні солдатів.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик у вітальному слові зазначив, що за попередні роки значно скоротилася чисельність армії, бойової техніки. Питання забезпечення армії не піднімалося, військова служба втратила пріоритет. Однак нинішній рік все змінив.

Українська армія терміново змушена була підвищувати свою боєздатність. За кілька місяців в Україні створили нову армію. Громада, бізнесмени та навіть представники церкви долучилися до допомоги військовим.

«Зараз Україна має боєздатне військо, яке може захищати країну, шкода, що до цього нас спонукала війна. За період бойових дій мобілізували понад 5 тисяч волинських солдатів, з нуля створили військову бригаду та батальйони.

Неоціненну допомогу надали солдатам волонтери. Їхня діяльність стала прорахунком російських військових стратегів. Волонтери, часто ризикуючи власним життям, роблять усе, аби допомогти українським солдатам. Війна не буває без втрат. Цього року ми втратили 77 волинян, 30 – вважаються зниклими безвісти, більше 40 мешканців області перебувають у полоні. Відзначення Дня збройних сил - це вшанування тих, хто обрав для себе нелегкий шлях військового. Я бажаю вам мирного неба, міцного здоров′я, сил та наснаги», - сказав Володимир Гунчик.

Голова Волинської обласної ради Валентин Вітер зауважив, що сьогодні перший раз за усі 23 роки незалежності України хочеться щиро вклонитися волинським військовим. Він подякував солдатам краю за незламність духу, патріотизм і відданість своїй Вітчизні. Також висловив слова вдячності рідним солдатів за витримку, терпіння, за те, що не побоялися відпустити своїх дітей, чоловіків, братів захищати кордони України.

Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що український народ "ніколи не був завойовником", але коли на його землю ступає нога загарбника, він до останньої краплі крові захищає свою землю.

«Я співчуваю тим родинам, де є загиблі. Солдати, які загинули на війні дивляться на нас із небес. І ми не можемо їх підводити», - зауважив він.

Для присутніх у залі луцького Палацу культури організували концерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кого ж вітали ?Чиновничків...На фото тільки ж вони ,а військових зі спини .Шонібуть
Відповісти
Останні новини
У Луцьку привітали військовослужбовців. ФОТО
05 грудень, 2014, 14:55