На Волині «швидкі» використовують як таксі

На Волині «швидкі» використовують як таксі
Окремі районні лікарні Волині зловживають послугами екстреної медичної допомоги.

Так, існують факти перевезення ургентних спеціалістів районних, міських лікарень і територіальних медичних об’єднань без жодних нормативно-правових документів, - пише газета "Слово Волині".

Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф наголошує на тому, щоб законодавчо закріпити та врегулювати перевезення ургентників.

Проте ні волинські обранці, ні члени постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства не підтримують закликів працівників Центру.

Останні ж нарікають, що головні лікарі ЦРЛ Волині, міських лікарень і ТМО повинні організовувати роботу своєї установи, виходячи із власних засобів та можливостей, а не експлуатувати швидку допомогу Центру екстреної медичної допомоги.

«Нам видали наказ для транспортування спеціалістів. Поки від останніх скарг не надходило. Але річ у тім, що ніде немає жодного документу, який би носив юридичне підкріплення діяльності саме перевезення ургентних медиків. Цікаво, що ще в липні депутати Волинської обласної ради підтримали проект-рішення про транспортування спеціалістів. Але ми, як структура, маємо свій статут та керуємося відповідними нормами згідно з чинним законодавством України, де ніде не прописано, що перевезенням ургентників повинна займатися наша служба», – повідомив головний лікар Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц.

Він зауважив, що біда навіть не в тому, що ургентних спеціалістів транспортують до лікарень, а в тому, що бували випадки, коли їх завозили додому, навіть за 500 метрів від лікарні.

Нещодавно відбулося засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства і дитинства. Проте замість того, щоб почути колег із Центру та узгодити подальшу діяльність, депутати прийняли рішення дати догану Олегу Куцу за ігнорування виконання рішення обласної ради (від 11.07.2014, №27/14) та рішення з минулого засідання комісії. Хоча в чому полягає ігнорування, так ніхто не зміг пояснити.

«Так, наші обранці, напевно, захищаючи особисті інтереси, не звертають увагу на простих українців, які не тільки не отримують кваліфікованої медичної допомоги, а до яких через рік просто не приїдуть, бо не буде на чому», – мовив Куц.

Понад те, за словами працівників Центру, ні в одному нормативно-правовому акті України, який регламентує роботу центрів екстреної меддопомоги, немає чітко зазначено та роз’яснено кого, куди і як потрібно транспортувати.

«Відтак, рішення обласної ради прийняте не до кінця законно, а депутати не хочуть почути чи якось посприяти діяльності Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», - сказав Куц.

До сьогодні питання перевезення ургентних спеціалістів Центром так і не врегульовано.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А посилання на Слово Волині дати не хочете, студенти-журналісти?
Відповісти
Останні новини
На Волині «швидкі» використовують як таксі
05 грудень, 2014, 14:51