Такі різні, а таки єдині. Підсумки

Такі різні, а таки єдині. Підсумки
У форматі інтернет-марафону до Міжнародного дня волонтера 5 грудня ВолиньPost у серії нарисів сфокусував увагу на особливостях роботи і враженнях і відомих, і малодосвідчених, і різного віку, і різного роду занять волинян.

Усіх їх поєднують глибокий патріотизм, високий рівень відповідальності, щире прагнення допомогти ближньому.

Це – небайдужі люди, які єдиним фронтом виступають у громадському русі на захист України. Незалежно від їх політичних поглядів, рівня статків, місця народження чи мови, якою спілкуються - всього, на чому українців так наполегливо намагаються розділити.

Часто саме волонтери стають єдиною розрадою, єдиним джерелом підтримки для бійців і їх родин, єдиною надією.

Вони не кажуть про це в інтерв’ю, але їхні життя і діяльність абсолютно не захищені і не гарантовані державою. Багатьом з них регулярно поступають телефонні дзвінки від сепаратистів для деморалізації та залякування. В окремих у наступному фінансовому році виявляться проблеми з оподаткуванням сум
благодійної допомоги, що надходила на підприємницькі рахунки.

На їхньому подвижництві почали спекулювати шахраї. Оголошення перемир’я та економічні фактори знизили рівень підтримки населенням волонтерської діяльності. Проте вони вперто продовжують свою роботу.

ВолиньPost дякує учасникам марафону та усім волинським волонтерам за подвижницький труд, який буде висвітлюватись і надалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волонтери
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.