Техніку для АТО намагалися продати в Росію

Техніку для АТО намагалися продати в Росію
Контррозвідка Служби безпеки України запобігла незаконному продажу двом російським компаніям з Ростова української авіаційної техніки, яка була призначена для АТО.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише Газета.ua.

"Протиправну схему розробили посадовці одного з київських державних авіаційних підприємств, яке перебуває у стадії ліквідації. На його балансі 6 літаків типу АН-2, 19 гелікоптерів МІ-2, авіаційні двигуни, інше вартісне обладнання. Ринкова вартість майнового комплексу становить десятки мільйонів гривень, після ремонту та модернізації цю техніку можна ефективно задіяти у зоні АТО", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що протягом 2014 року ліквідаційна комісія підприємства неодноразово намагалася "продавити" у відповідних інстанціях дозвіл на списання всього авіапарку на металобрухт.

"Зловмисники планували здійснити цю процедуру лише на папері і у подальшому з вигодою для себе реалізувати авіатехніку. Зокрема, планувалося "утилізовані" у такий спосіб гелікоптери продати компаніям "Ростов-Міль" та "Росвертол" (м. Ростов-на-Дону, РФ). Крім того, зловмисниками вже були підготовлені документи на списання та продаж повітряних суден, автотранспортних засобів та авіадвигунів за залишковою вартістю на суму 1,7 млн. грн", - наголошують в службі безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Техніку для АТО намагалися продати в Росію
06 грудень, 2014, 12:49