У Володимирі-Волинському показали «чорновий монтаж Майдану». ФОТО

У Володимирі-Волинському показали «чорновий монтаж Майдану». ФОТО
Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини завітав і до Володимира-Волинського.

Docudays UA, який традиційно демонструє свої найкращі кінофільми з жовтня до грудня у регіонах України, потрапив до Володимира-Волинського завдяки місцевій активістці Майдану Ользі Нечитайло та координатору Волинського прес-клубу Богдані Стельмах.

У рамках фестивалю відбувся показ документальних стрічок «Майдан.
Чорновий монтаж», присвячених подіям Революції гідності та «Південний кордон», в яких висвітлюється зародження волонтерського руху задля допомоги військовим.

«Я побувала на презентації документальних стрічок у Луцьку. Так, як
наше місто не виявило бажання організувати кінопоказ, то за цю справу взялась я разом із друзями. Вважаю, що люди повинні знати правду, знати в обличчя своїх героїв, які померли за наш шанс на краще життя», - зазначила Ольга Нечитайло.

Кінопоказ у культурно-мистецькому центрі розпочався хвилиною мовчання за загиблими героями АТО.

Після перегляду документальних стрічок присутні у кінозалі ділились своїми думками, враженнями та спогадами.

У фойє культурно-мистецького центру учасники фестивалю також мали нагоду переглянути фотоінсталяцію з приватних архівів місцевих майданівців та загиблих воїнів АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В 1991 году, когда я был еще старшеклассником, идея о самостийной Украине из теоретической плоскости начинала переходить в практическую. Я помню, как многие учителя с блеском наивной радости в глазах рассказывали нам, что вот-вот Украина обретет драгоценную независимость.

Особенно на эту тему любили рассуждать учителя истории. Они подозрительно быстро находили какие-то свежие результаты каких-то новейших исследований, вдрызг громившие устоявшиеся исторические версии развития Украины и России. От этих исследований веяло революционным запалом и желанием перевернуть традиционную историографию с ног на голову. Авторами таких исследований были, как правило, зарубежные историки или, на худой конец, украинцы, но на каждой странице ссылавшиеся на иностранцев.

Ни одного урока истории не проходило без того, чтобы нам не описали в самых радужных красках сладкое и сытое будущее независимой Украины. Класс заражался этими взглядами, и тот, кто не разделял детского «незалежного» оптимизма, характеризовался как ретроград и закоснелый «совок».
Відповісти
більшість населення міста про демонстрацію фільмів не знало а жаль
Відповісти
А хто винен? Чи потрібно в кожну хату персонально йти і запрошувати ?
Відповісти
вы кто белые или черные (шашки) выбирайте, только победит не тот, у кого больше останется людей (шашек), а тот кто играет ими. вобшем меньше народу больше кислороду, брат на брата, как всегда с начала времен, а с рожками улыбается. слава украине, а извините америке
Відповісти
Чи багато там було наставників підростаючого покоління?... Майже жодного.Ці бюджетні раби приймають участь у подібних зходах виключно по команді "князя" Саганюка.На цей раз вона не поступала. Не ті організатори... !
Відповісти