«Волинь» подасть в суд на Майкона

«Волинь» подасть в суд на Майкона
ФК «Волинь» заперечує заяву нападника клубу Майкона щодо непідписання ним з клубом нового контракту.

Про це повідомляють в офіційній прес-службі клубу.

ФК «Волинь» стурбований новими заявами, які лунають навколо перспектив перебування Майкона Перейра де Олівейра у складі луцької команди. Клуб зосереджується нині на підготовці команди до нового сезону і не бажав би займатися спекулюванням у справі, яке роздмухується у ЗМІ стосовно Майкона. Але ситуація змушує клуб інформувати про наступне.

Під час перебування «Волині» на тренувальному зборі в Туреччині в січні 2012 року до команди звернувся європейський агент Майкона. Він заявив, що є новим ЕКСКЛЮЗИВНИМ агентом бразильського нападника. ФК «Волинь» стало відомо про кабальні для Майкона умови, які є у новій агентській угоді, адже штрафні санкції за невиконання умов агентського договору були передбачені досить і досить суттєві.

Клуб вирішив розібратися в ситуації і запросив усі зацікавлені сторони у Туреччину для перемовин. В розташування команди прибув один із бразильських футбольних агентів, який, до речі, колись сприяв переходу Майкона у «Волинь», але Майкон не визнав його повноважень. Інший його бразильський агент на зустріч не прибув, однак постійно підтримував зв'язок з клубом, обіцяючи спочатку приїхати на збори, а потім в Луцьк. Через незрозумілі клубу причини запланована зустріч так і не відбулася. йдеться у повідомленні.

Водночас рівень гри, підготовки та самовіддачі Майкона почали стрімко знижуватися, адже замість того, щоб думати про футбол і процес підготовки футболіст поглинув у проблеми з агентами. Спостерігаючи за його регресом, головний тренер команди Анатолій Демяненко провів серйозну бесіду стосовно його подальшого футбольного росту та непрофесійного відношення до своїх обов’язків і можливих подальших наслідків. Розмова на футболіста не в повній мірі справила враження та не змогла остаточно переконати його перейматися лише футболом. У перших весняних матчах чемпіонату 2011-2012 рр. рівень його готовності був далеким від ідеального і Майкон не потрапляв в основний склад.

Коли гравець збагнув нарешті, що він футболіст, а не спекулянт між агентами і клубом, то почав більш відповідально ставитися до своїх обов’язків, набрав оптимальних кондицій, почав з’являтися у стартовому складі команди і забивати голи.

Тим часом ФК «Волинь», маючи належним чином оформлені обома сторонами документи про продовження дії контракту ще на два роки, зареєстрував їх 06.03.2012 року в ОПФКУ «Прем’єр-ліга». Тож клуб готовий до можливого розгляду справи в органах футбольного правосуддя України - ДК ОПФКУ «Прем’єр-ліга», КДК і АК Федерації футболу України.

Клубні функціонери припускають, що на незрозумілі висловлювання Майкона штовхають його агенти та можливо інші зацікавлені сторони, які б хотіли дестабілізувати дану ситуацію зі своєю користю. Перспективний та безумовно талановитий гравець, загнаний у глухий кут своїми агентами, з якими йому ще доведеться довго і довго розбиратися. Агенти не зацікавлені в футбольному зростанні гравця, очікують лише його переходу в інший клуб, щоб при цьому заробити немалі гроші.

ФК «Волинь» вважає, що усі проблемні моменти знімуться після повернення Майкона Олівейри до Луцька та початку нового тренувального циклу. Гравець зобов’язаний повернутися в розташування команди вже 3 червня і продовжити виконувати умови контракту так само, як це робить ФК «Волинь». В іншому випадку клуб матиме право звернутися до відповідних органів футбольного правосуддя, зазначається у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.