Пластуни привезли до Луцька Віфлеємський вогонь

Пластуни привезли до Луцька Віфлеємський вогонь
У день Святого Миколая, 19 грудня, пластуни Волинської округи привезли до Луцька вогонь із Віфлеєму - відтепер вогонь із місця народження Ісуса Христа може запалати і в оселях лучан.

Урочиста передача відбулася об 11 годині на міжнародному прикордонному переході Устилуг-Зосін. Традиційно Віфлеємський вогонь миру подорожує завдяки скаутській естафеті. Пластуни, вже вдесяте отримали його від харцерів – польських скаутів.

Участь у передачі з українського боку взяли також представники міської ради Володимира Волинського, духовенство Української Правоставної Церкви Київського Патріархату та Римо-католицької Церкви в Україні.

Чисельна делегація польських харцерів привітала усіх учасників передачі Віфлеємського вогню миру з наступаючими різдвяними святами, оздобивши вітання мелодійними колядками. Після вітальних промов та спільної молитви представники обох країн мали нагоду поділитись оплатками, так як роблять це римо-католики протягом Святого вечора. Завершенням дійства стало виконання пластунами пісні Віфлеємського вогню миру.

«Зустріч на кордоні, на символічній лінії, що ділить Польщу та Україну дуже символічна. Сподіваємось, що такі дружні зустрічі над Бугом сприятимуть доланню кордонів у свідомості та зближенню поляків та українців, а також наших організацій», - кажуть волинські пластуни.

20 грудня о 18 годині у Кафедральному Соборі Святих Петра і Павла пластуни передадуть Віфлеємський вогонь миру римо-католицькій громаді міста, щоб християни, які святкують Різдво за григоріанським календарем могли запалити на Святу Вечерю свічку тепла, миру та злагоди.

Передача Вифлеємського вогню миру лучанам відбудеться 5 січня о 16.00 на Театральному майдані. До спільної молитви запрошені представники усіх християнських конфесій Луцька. Участь у передачі приймають також учасники проекту «Від Миколая до Василя – казкові дні для дітвори». Проект має на меті забезпечення цікавого та змістовного дозвілля дітям, які можуть бути позбавлені належної батьківської турботи у святковий період.

Довідка:

Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже тринадцятий рік поспіль Вогонь поширюють пластуни – члени Національної скаутської організації Пласт.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: прес-служба Волинської округи Пласту - НСОУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пластуни привезли до Луцька Віфлеємський вогонь
20 грудень, 2011, 09:55