В Україні зростуть ціни на енергоносії, - Яценюк

В Україні зростуть ціни на енергоносії, - Яценюк
В Україні буде створено підприємства «Магістральні газогони України» та «Підземні газові сховища України», які на 49% зможуть належати інвесторам з ЄС та США.

Про це на відкритті засідання уряду заявив прем’єр Арсеній Яценюк, - повідомляє "Українська правда".

"Тому уряд оголошує публічний конкурс на залучення інвесторів в модернізацію української газотранспортної системи та експлуатацію українських газових сховищ", – сказав він.

Яценюк також оголосив, що Україна повністю завершує реформи енергосектору на відповідність третьому енергетичному пакету, який вже ратифікований парламентом.

За словами прем’єра, Україна також має намір до 2017 року інтегрувати українську енергосистему в європейську.

"На сьогодні у нас тільки інтегрований так званий Бурштинський острів. Вся Україна повинна бути інтегрована до Європейської енергетичної системи", – заявив він.

Крім того, за словами Яценюка, уряд приймає рішення про добудову двох блоків на Хмельницькій атомній станції до 2018 року.

Протягом 2015 року, надіється прем’єр, вдасться суттєво збільшити видачу потужності з Південноукраїнської, Хмельницької та Рівненської АЕС.

"Загалом це буде близько 3000 мегаватт", – запевнив він.

Також разом з ЄБРР Україна розраховує добудувати нові лінії електропередач для зниження навантаження на існуючі.

Яценюк нагадав про залежність від Росії, у тому числі, і в питанні вугілля і заявив, що відтепер Україна купуватиме його по всьому світу.

Ядерне паливо, за його словами, Україна закуповуватиме у американської компанії Westinghouse. Як відомо, наразі постачальником цього палива є російська ТВЕЛ.

Говорячи про намір збудувати LNG-термінал, Яценюк нагадав, що спершу для цього треба домовитися з турками про право проходження протоки Босфор.

"З нашими турецькими партнерами ми продовжуємо перемовини щодо проходження Босфору нашими LNG-танкерами", – заявив він.

Також Яценюк анонсував обов’язкове збільшення тарифів на енергопостачання жителям до ринкового рівня. Інакше, за його словами, величезний дефіцит "Нафтогазу" подолати не вдасться.

"Не може бути таке, що вся країна працює тільки на одну компанію – НАК "Нафтогаз України", дефіцит якої у цьому році склав 110 мільярдів гривень. На противагу дефіциту державного бюджету, який склав 68 мільярдів гривень", – заявив Яценюк.

"Саме тому ми будемо піднімати до ринкового рівня всі енергетичні ціни і тарифи, одночасно при цьому забезпечуючи пільги і субсидії для всіх малозабезпечених верств населення", – запевнив прем’єр.

Говорячи про власний видобуток нафти і газу, Яценюк заявив, що Україна перейде від корупційних договорів про спільну діяльність до "класичного світового принципу" – угод про розподіл продукції.

Яценюк також заявив, що компанії, які лиш починатимуть роботу у цій сфері, отримають податкові пільги.

За його словами, в Україні будуть запроваджені програми енергоефективності, зокрема, для припинення втрат тепла, у тому числі у будівельних нормах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клоун!
Відповісти
Знову зростуть??? Вони знущаються??? А зарплати зросли?? Хоче влада напевно щоб новий майдан зібрався!!
Відповісти
Це життя по-новому, крихітко.
СЛАВА УКРАЇНІ!!!111
Відповісти
Як можна прожити
1200 винадцим думали ? Їсти .одітись.ростити дітей про що тут говорити
Відповісти
ну значить нада відкинути те без чого можна обійтись, без їжі довго не проживеш, без одягу не комфортно якось, значить нада перестати розмножуватись
Відповісти
Стрибати і співати гімн. Допомагає 100 відсотків
Відповісти
стрибайте. "Розумний" жиденнюк працює...
Відповісти
геноцид вид фашистських бандеривцив у дии
Відповісти