Януковича розшукував би Інтерпол, якби Україна подала докази «злочинів»

Януковича розшукував би Інтерпол, якби Україна подала докази «злочинів»
Якби Україна подала в Інтерпол достатні докази «злочинів» попереднього президента Віктора Януковича, він був би вже в міжнародному розшуку.

Про це заявив народний депутат і головний речник «Правого сектору» Борислав Береза, - пише "Українська правда".

«Ми всі знаємо про злочини» Януковича, втім, потрібно зібрати докази, формалізувати та задокументувати їх, каже депутат.

«Станом на сьогодні ми точно знаємо, що пан Ярош є в розшуку Інтерполу, а пана Януковича Інтерпол не бере в розшук. Це свідчить, що певні сторони зацікавлені в тому, щоб патріоти України були в розшуку, а інші сторони зацікавлені, щоб ворогів у розшуку не було. Страшно те, що часто обидві сторони перебувають в Україні», – заявив Береза.

Він вважає, що «одіозних злочинців» попереднього режиму не судять і не створюють спеціального трибуналу для них тому, що на це в Україні немає політичної волі.

«Тільки політична воля зупиняє Парламент і силові структури від створення трибуналу. Але відсутні кримінальні справи, реальна доказова база, за 9 місяців не провели фактично ніякої роботи», – заявив Береза.

Він також порадив керівникам українських силових відомств «менше давати прес-конференцій і піаритись, а більше працювати».

Учора генеральний прокурор Віталій Ярема заявляв, що Інтерпол не хоче оголошувати в міжнародний розшук колишнього президента Віктора Януковича й ще шістьох колишніх чиновників.

За словами Яреми, на запити України про це в Інтерполі нічого не відповідають, а під час переговорів представники міжнародної поліційної організації кажуть, що в розшуку Януковича вбачають можливість політичного переслідування.

Тим часом лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош наприкінці липня з’явився в базі осіб, які перебувають у розшуку Інтерполу – як мовиться в повідомленні, його розшукує Росія для взяття під варту за звинуваченнями в публічних закликах у засобах інформації до терористичної й екстремістської діяльності. В Інтерполі не пояснювали, чому в цьому розшуку ознак політичного переслідування не побачили.

Росія подала до Інтерполу документи на розшук Яроша ще в березні на підставі нібито заклику в соцмережах до лідера ісламістських екстремістів у Росії Доку Умарова (вже вбитого на той час) підтримати «Правий сектор». Такий заклик провисів на сторінці «Правого сектора» в соцмережі «ВКонтакте» після її зламу нетривалий час, але його відразу «помітили» російські ЗМІ й політики.

«Правий сектор» був для російських засобів інформації і для політиків жупелом, яким лякали росіян і проросійських українців на початку української кризи навесні цього року. Пізніше, з початком бойових дій на Сході України, його роль зайняла Національна гвардія – правоохоронна силова структура, призначена в першу чергу для дій поліційного характеру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україна подала би докази, коли б при владі не було шоколадних олігархів......
Відповісти
вчіться. Шукайте доказову базу. Це в Україні у вас все проходить...
Відповісти
б якби вони були бо популизм и публични звинувачення у цивилизованих краинах не доказ ,А доказати ой як треба бо ж скидали "злочинну" владу чи може не таку вже и злочинну
Відповісти
Останні новини
Януковича розшукував би Інтерпол, якби Україна подала докази «злочинів»
09 грудень, 2014, 22:46