На проспекті Волі у Луцьку знесуть дерева та покладуть бруківку

На проспекті Волі у Луцьку знесуть дерева та покладуть бруківку
У Луцьку по правій стороні проспекту Волі вже у червні міська влада планує зносити дерева і покласти нове мощення.

Про це під час робочої наради 23 травня розповів луцький міський голова Микола Романюк.

Мер розповів, що нині є два проекти реконструкції ділянки проспекту Волі від перетину з вулицею Шопена до перетину з вулицею Чехова. Який з них оберуть – мерія вирішить на днях та приступить до робіт вже у червні.

Міський голова повідомив, що є загальний проект реконструкції проспекту Волі від перетину з вулицею Шопена до Київського майдану. Втім через дороговартісність, роботи виконуватимуть поступово. В першу чергу, міська влада планує зайнятися правою стороною проспекту.

«Сам проект включає розширення вулиці з лівої сторони. Бо вулиця йде такою «пляшкою»: 12, 5 метрів, 10,5 метрів, 15,5 метрів», - каже мер.

Проект розширення території до Київського майдану коштує 20 мільйонів гривень, а Луцьк всього на дороги у 2012 році отримав 19 мільйонів гривень. Відтак поки що влада вирішила обмежитися реконструкцією правої сторони, де покладуть бруківку і викорчують дерева.

«Тут немає тротуару, тут напрямок руху з ямами. Тут найгіршій тротуар і було прийнято рішення: починаючи з управління лісового господарства до Чехова розробити проект. Вартість його буде уточнятися, але попередньо 900 тисяч гривень. Це мається на увазі, аби по тихеньку покласти тут бруківку, аби було приємно прогулятися », - зазначив Романюк.

Окрім нового мощення проспект очікують нові дерева. Старі згідно з проектом викорчовуватимуть разом із корінням. Чиновники пояснюють, що дерева вже переросли свої нормативи, руйнують асфальт, окислюють грунт, через що не росте газон.

«Вони застарілі, кореневою системою підривають асфальт, тротуар, тому є два варіанти проекти. Комісія виїжджала і рішення комісії – по знесенню дерев. Комісія велика за участю депутатів. Є рішення комісії знести дерева. Ясно, що це не лише знесення дерев, а й облаштування клуб, вазончиків. Якщо будуть зносити дерева, то сьогодні-ватра вже треба приступати до роботи. Там будуть насаджуватися нові дерева», - зазначив Романюк.

Зі слів мера на місці старих дерев посадять декоративні нові, які так високо не ростуть і не мають такі великі крони. Аналоги таких дерев вже можна побачити на початку проспекту Волі. Два проекти, які зараз розглядає мерія, містять різні варіанти розміщення дерев, клуб та зелених зон.

«Кривицький почав перший різати дерева, кронувати їх. І одразу усі казали, що це робиться і для чого. А зараз взагалі люди самі дзвонять і питають, а чому не кронують дерева. Ці дерева, які є, то їх можна кронувати і це потрібно робити. Я не думаю, що комусь приємно, що в балкон стукає гілка», - розповів Микола Романюк.

Загалом зі слів начальника департаменту ЖКГ Івана Кубіцького зрізати по обидві сторони проспекту планують близько ста дерев. Скільки насадять – чиновник поки що не підрахував.

Відомо лише, що згідно з одним з проектів значні зміни очікуються території біля Волинської обласної філармонії. Зокрема, тут хочуть облагородити існуючу зелену зону, підсадити дерева, поставити лавочки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову пишуть про бруківку.
"Бруківка – це дорожньо-будівельний матеріал, виготовлений з міцних гірських порід (базальт, граніт, Діабаз тощо) у вигляді брусків. Довжина брусків складає від 15 до 30 см, ширина – від 12 до 15 см, висота – від 10 до 15 см. В основному застосовується для мощення вулиць і площ, а також покриття сильно завантажених ділянок доріг".
Перестаньте називати цементну плитку бруківкою. Востаннє бруківкою мостили луцькі вулиці у 1930-х роках. Ніхто ж не називає плавлений сирок рокфором, а дермантин - крокодиловою шкірою
Відповісти
Ох тебе і торкнуло з словом бруківка!
А чому бруківка не може бути з різних матеріалів, наприклад цементна і з каменю?
Відповісти
Дійсно, ти правий. Чому мармур не може бути з цементу чи глини?
А якщо серйозно на цій самій "бруківці" навіть на цінниках зазначено "ПЛИТКА" (цементна чи тротуарна). Буківка - це бруківка. Її дійсно навіть зараз викладають, але не у нашому з тобою місті.
Відповісти
А кіко то буде стоїть? Га ?. А кіко піде в откати?
Для чого таке робити? А для чого знову різати на корінь дерева ? Може треба тільки підрізати крони ?
Одним словом купа запитань і чергова порція відкатів
- на закупілю та садіння нових дерев
- на проектні робот
- на закупілю некісної тротуарної плитки
- на виконавчі підряді
То ж чи є нагальна потреба здійснювати ці роботи ?
Невже немає як освоїти ці кошти приміром на соціальні обекти ?
Відповісти
Бідний Ваня Кубіцький, знову літо пропало.
Відповісти
Останні новини
На проспекті Волі у Луцьку знесуть дерева та покладуть бруківку
24 травень, 2012, 11:35