Більшість військових звільнять з полону до Нового року

Більшість військових звільнять з полону до Нового року
Півтори сотні людей можуть обміняти буквально найближчими днями.

У Службі безпеки України стверджують, що в полоні у бойовиків знаходяться 684 людини, проте сподіваються, що ще до кінця поточного року більшість з них вдасться звільнити, - повідомляє "Дзеркало тижня".

"Думаємо, що більшу частину людей ми звільнимо вже в цьому році. Зараз ми працюємо над тим, щоб затвердити списки і звільнити наших людей", - сказав начальник Головного слідчого управління СБ України Василь Вовк на прес-конференції 10 грудня в Києві.

При цьому Вовк заявив, що бойовики "готові передати нам 152 людини" і обмін може відбутися вже скоро, "можливо, і завтра". На найближчій зустрічі в Мінську список полонених буде "уточнено та узгоджено".

"Ми сподіваємося, що це число, що з одного боку, що з іншого, буде близько 200. Це те, що реально найближчим часом і я вже кажу про наступний тиждень", - зазначив він

При цьому Вовк додав, що на території України, непідконтрольній київській владі, діють непідконтрольні нікому бандгрупи, які також утримують полонених.

"Є окремі бандитські угрупування, які незаконно захопили наших людей і утримують їх, незважаючи ні на кого, ні на Захарченка, ні на Вовка", - сказав представник СБУ.

Станом на 28 листопада полону бойовиків були звільнені 1,8 тисячі осіб. При цьому на кінець місяця кол-центр СБУ зареєстрував 2,8 тисячі звернень, які стосувалися зникнення 2,3 тисячі осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більшість військових звільнять з полону до Нового року
10 грудень, 2014, 14:37