У Луцьку писали листи на захист прав людини. ФОТО

У Луцьку писали листи на захист прав людини. ФОТО
У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся всесвітній Марафон написання листів на захист прав людини.

Захід, приурочений до Міжнародного дня прав людини, який відзначають 10 грудня, організував Центр європейської інформації (ВОГО «Фундація розвитку громад»).

Мета заходу – приділити увагу й час тим, чиї права були порушені, та показати свою небайдужість до цієї проблеми.

«Серед українців, які потребують підтримки прямо зараз, – учасниця «Євромайдану» Ірина Рабченюк та відомий український кінорежисер Олег Сенцов», - зазначили організатори.

«Ірина була побита «Беркутом» 1 грудня 2013 року під час мирної демонстрації на Майдані Незалежності. Тепер вона не бачить на праве око. Український кінорежисер, майданівець та учасник мирних акцій протесту проти російської окупації Криму Олег Сенцов разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим та Олексієм Чирнієм були затримані Федеральною Службою Безпеки РФ у Севастополі та вивезені до Москви. Там вони перебувають під вартою й досі – їх звинувачують у тероризмі»,- розповіла координатор благодійних програм ГО «Фундація розвитку громад» Любов Казмірчук.

«Там Олега та інших українських патріотів піддавали жорстоким катуванням, аби змусити зізнатися в організації терористичних актів. У зустрічі з українським консулом їм було відмовлено, пояснюючи це тим, що підсудні є громадянами Росії. Але ж насправді незаконно затримані українці іншого громадянства не приймали та мають лише українські паспорти», - повідомила вона.

«Надсилаючи сотні тисяч листів ми здійснюємо тиск на уряди країн, де відбуваються порушення прав людини, а також висловлюємо свою підтримку жертвам порушень» – додала вона.

За період заходу люди написали близько 30 листів підтримки.

Довідка

Марафон написання листів є глобальним заходом, який проводиться кожного року 10 грудня до Міжнародного дня прав людини. Ідея марафону народилася у Варшаві у 2001 році. З часом Марафон став всесвітньою акцією і відбувається вже в 15-ий раз. В Україні Марафон відбувся ввосьме. Листи цього року писали у більш ніж 50 містах країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.