Бійцю з Волині винесли вирок за «самовільне залишення місця служби»

Бійцю з Волині винесли вирок за «самовільне залишення місця служби»
Бійцю з Волині суд виніс вирок - два роки позбавлення волі, один рік іспитового терміну за «самовільне залишення місця служби».

Про це повідомив адвокат Василь Нагорний у Facebook.

10 грудня відбувся суд стосовно справи бійця 51-ї ОМБ Олександра Примачика, якого звинувачують у тому, що він «самовільно залишив місце служби».

«По сьогоднішньому суду над мобілізованим у Володимирі. Отримали ми по ст.407 ч.3 КК України (самовільне залишення військової частини) «два на раз». Два роки позбавлення волі, один рік іспитового терміну. Тобто, так званий «умовний» строк, до в’язниці ніхто нікого не садив», - повідомив Нагорний.

«Не буду коментувати рішення суду, є час на апеляцію, але все залежить від подальших кроків та рішень мого підзахисного. Сьогодні він представив суду довідку про зарахування до підрозділу ДУК Правий Сектор. В нього є два шляхи. Олександр про них знає. Я підтримаю будь-який обраний особисто, адже від цього залежить подальше його життя», - написав Василь Нагорний.

Нагадаємо, Олександр Примачик потрапив під першу хвилю мобілізації, був у сумнозвісному дозорі під Волновахою, і від розстрілу його тоді врятував випадок: напередодні в Олександра піднялася температура, і його помістили у віддалену землянку.

Після трагедії бійцю дали відпустку на 10 днів. А коли вона добігала кінця, сталася біда: у дружини, яка на 7-му місяці чекала дитину, почалися ускладнення, їй терміново знадобилася операція.

Дитину пощастило врятувати, але на батькові плечі лягло чимало клопотів. Коли ж він звернувся до військкомату з проханням продовжити відпустку ще на 10 днів за сімейними обставинами, отримав відмову. А коли прийшов наступного разу просити таки врахувати його обставини, то дізнався, що проти нього порушено кримінальну справу за ухилення від служби, - повідомляє Україна молода.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бійці, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От скоти. Цього суддю туди в цю землянку. Хай би побачив як там добре.
Відповісти
Товстомордих хабарників: суддю та прокурора у даній кримінальній справі без нічого ( дати лише по патику в руки, хай все інше здобудуть в бою з окупантом)НАПРАВИТИ В ЗОНУ АТО -НА ПЕРЕДОВУ!Хай хабарні, товстоморді потвори покажуть там своє геройство!Порядні і чесні адвокати! Допоможіть простому бійцю АТО, який не має грошових коштів ( оскільки був мобілізовапний як такий, що не заплатив хабаря іншому хабарнику-воєнкому)ОСКАРЖИТИ НЕЗАКОННИЙ ВИРОК СУДУ!
Відповісти
Де мій коментар? Невже в ньому порушено Правила?
Відповісти
Експропріювати все майно суддів як крадене на корись АТО
Відповісти
та щоб вони їли на 17 солдатських гривень на добу. Сидять с.ки в теплих кабінетах і роблять робочий вигляд. У ківерцях двоє взяли хабарі і 5 років "працюють"-справ не ведуть, а зарплату в кишеню по 20 тис кладуть щомісяця. Де справедливість і ніхто не каже про економію бюджета.
Відповісти
це суддя Підгорний, і суддіха Світлана. А ще є випадки, коли люди втекли з війни,а зараз працюють у військоматі керівникамси.Відкупилися.
Відповісти
Почитайте Эхо МОСКВЫ за вчера - оч интересные материалы про сепаров и наемников. Там один такой боец воевавший против Украины вернулся в Славянск и получил всего-навсего 3 года условно. Наши суды - просто твари
Відповісти
Останні новини
Бійцю з Волині винесли вирок за «самовільне залишення місця служби»
11 грудень, 2014, 09:59