Навчання у школах планують скоротити до 9 років

Навчання у школах планують скоротити до 9 років
У разі затвердження пропозицій Мінфіну, українські діти будуть ходити в школу на 2 роки менше.

Уряд рекомендує зменшити термін обов'язкового навчання в загальноосвітніх школах з 11 до 9 років, - пише Дзеркало тижня.

Про це йдеться в рекомендаціях щодо змін в законодавстві, підготовлених Міністерством фінансів України, з метою оптимізації витрат з держбюджету.

У Кабміні зазначають, що в інших європейських країнах термін навчання дітей у школах коливається від 9 до 10 років, в той час, як в Україні дитина починає навчання в 6-7 років і відповідно закінчує 11-й клас у 17-18 років.

За даними ЮНЕСКО в Австрії, Чехії, Сербії, Білорусії, Греції, Хорватії, Чорногорії, Словенії, Китаї, Японії, Ізраїлі отримання освіти є обов'язковим для дітей у віці від 6 до 15 років.

У Фінляндії, Великобританії, Франції, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Нідерландах, Іспанії, Данії, Італії, Канаді - для дітей у віці від 6 до 16 років, у Грузії - для дітей у віці від 6 до 12 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
до 7 років. Мийщикам унітазів - достатньо.
Відповісти
Правильно. Вчитись спеціальностей треба, працювати, а не протирати штани на партах і курити за углами!
Відповісти
Економити потрібно скрізь, а нетільки на освіті!
Відповісти
Загалом згідна. Багато предметів є зайвими. 10 років навчання цілком достатньо. 9 можливо й маловато буде. Але якщо дивитись на наших батьків, а вони навчались 8-9 років, то я за.
Відповісти
Ну і що, що наші батьки в совку вчилися 8-9 років? У Німеччині, наприклад, діти в школі навчаються 13 років, і економіка Німеччини найпотужніша в Європі із дуже високим рівнем життя. (доречі зарплата вчителя в німецькій школі рівне приблизно 4000 євро) Не варто економити на освіті. Всі ці зміни мають на меті тільки економію бюджетних коштів, але аж ніяк не турботу про дітей чи їхні знання.
Відповісти
країна, яка економить на дітях, замість того, щоб боротися зі злодіями і злочинцями в так званій еліті, не має майбутнього. дуже шкода
Відповісти
хай конфіскують награбоване олігархами тодій економити не треба. знову хочуть вилізти з ж... за рахунок бідного народу, який все терпить і армію тримає і кормить.
Відповісти
Сьогодні будуть єкономити на дітях а завтра країною дебіли правити будуть...
Відповісти
Добавлю... Щойно прочитала... "На Волині ув'язнені матимуть змогу користуватися інтернетом"... Правильно... На освіті дітей зекономте. а увязненним всі права надайте... Країна ідіотів....
Відповісти
Хто економить на освіті - той не має майбутнього.
Відповісти
саме цикаво що 6 листопада представляли концепцию розвитку освити зи збильшенням термину навчання до 12 рокив посилаючись на европейський досвид Тепер от 9 рокив и знову европейський досвид може вже пора жити своим розумом а не командами из за океану
Відповісти
Народ не балабольте.В Україні якісна освіта відсутня.Тому можна,і треба створити умови для якісної освіти,а термін звичайно скоротити.
Відповісти
не видсутня просто розумних и не линивих перекуповують багатши краини и над цим потрибно працювати Бо не маючи перспективи у своий держави пропадае бажання докладати сил при навчанни
Відповісти
Останні новини
Навчання у школах планують скоротити до 9 років
11 грудень, 2014, 14:10