У Росії хочуть створити резервну валюту

У Росії хочуть створити резервну валюту
У Росії думають про створення альтернативи рублю у вигляді китайського юаня.

Після послання президента Володимира Путіна до Федеральних зборів депутати Держдуми приступили до обговорення ініціативи створення нової російської валюти, яка може прийти на зміну рублю і стати новим гарантом економічної стабільності, - повідомляє ТСН.

Саме ця валюта нібито повинна зупинити падіння відносно долара і євро. Назви у ймовірної нової валюти поки немає, проте можна стверджувати, що до її створення будуть залучені Китай, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизстан, Узбекистан і Таджикистан.

Щоправда, в Росії уже задумуються над тим, що заміна рубля на іншу грошову валюту понесе за собою колосальні витрати, починаючи із зміни цінників у магазині і закінчуючи цілодобовою роботою Держзнаку упродовж декількох місяців.

Створення нової валюти не може відбутися без внесення відповідних поправок до Конституції РФ, 75-а стаття якої говорить, що "грошовою одиницею в Російській Федерації є рубль".

Фінансові експерти неоднозначно відгукуються про роль нової російської валюти. Дехто вважає цей крок популістським, покликаним повернути довіру громадян до національної валюти. Лунають думки і про створення резервної валюти у вигляді китайського юаня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зачем им вообще деньги? Натуральный обмен решит все проблемы)
Відповісти
Ще й китайців на дно потягнути. Вони в таке на ввяжуться. А нам вихід один - вводити євро. Аби тільки хватило клепки це зробити в найближчий час.
Відповісти
Бендер на відмуну від тебе думав головою, євро він введе. Тобі тільки ляшко може ввести, а ЄС шарахається від уркаїни як від безумних
Відповісти