Як на Волині обирають новорічні костюми

Як на Волині обирають новорічні костюми
Найчастіше волиняни приходять вже за конкретним одягом, відповідно до ролі школяра у новорічному маскараді.

Кравчиня Тетяна Манелюк розповіла, що більш вимогливі до костюмів не діти, а мами, - пише газета "Слово Волині".

Жінка радить завчасно узгоджувати наявність костюму і дату прокату. Бо, як правило, ранки у садочках і школах відбуваються приблизно в одні й ті самі дні.

"Традиційно для дітей у садочку батьки шукають костюми лісових звірят - зайчиків, вовків, ведмедиків, лисичок. Однак щороку цей список поповнюється різноманітними сучасними мультиплікаційними героями на кшталт Лунтика, Губки Боба тощо", - пояснила Тетяна Манелюк.

За словами кравчині, дівчатка з року в рік віддають перевагу костюмам феї, Снігової королеви, сніжинки, східної красуні. Хлопчики хочуть бути мушкетерами, лицарями, спайдерменами і скелетами. Постійним попитом користуються українські народні костюми.

При пошитті карнавальних костюмів кравчиня використовує такі тканини, як атлас, парча, оксамит, мереживо. У поєднанні вони дозволяють досягнути оригінального дизайну. Важливо, щоб матеріал піддавався обробці, а при потребі деталі гардеробу можна було освіжити.

У середньому прокат одного новорічного костюма коштуватиме до 150 гривень за добу. Вартість залежить від популярності героя. Пошити власноруч новорічний костюм вийде дорожче у кілька разів, ніж узяти його напрокат: дорогі тканини та фурнітура.

Своєю чергою, лучанка Ольга Магас, мама трьох дітей, радить батькам заздалегідь обирати в прокаті костюм, бо перед святкуванням новорічних ранків на хвилі ажіотажу ціни можуть дуже підрости.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.