На Луганщині схопили чотирьох українців, які воювали на боці бойовиків

На Луганщині схопили чотирьох українців, які воювали на боці бойовиків
Один з них виявився колишнім "надзвичайником", який добровільно "зливав" російським найманцям службову інформацію.

Правоохоронці вирахували місцеперебування на контрольованій бойовиками території області чоловіка, який раніше працював у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій, а пізніше добровільно перейшов на бік окупантів, - повідомляє ТСН.

Працівник аварійно-рятувальної частини приєднався до бандформування "Призрак" у складі "ЛНР" та одразу "злив" терористам важливу службову інформацію, наприклад, де зберігають пожежну техніку та піротехнічні засоби.

Також він воював проти українських бійців під Слов‘янськом, чергував на блокпостах та ремонтував бойову техніку.

До того ж у місті Попасна був затриманий 37-річний інформатор бойовиків, який сам запропонував за окрему плату розповідати їм про розташування та стан укріплень українських блокпостів, дислокацію підрозділів та чисельність військових, а також переміщення військової техніки.

Зазначається, що коли він приїжджав до "штабу" бойовиків, то не лише в деталях передавав їм зібрану інформацію, а й власноруч робив відповідні відмітки на топографічних картах. Завдяки цим відомостям бойовики атакували позиції сил АТО. Водночас чоловік розповів, що коригував обстріли українських позицій в районі Попасної з важкої артилерії та "Градів".

Ще п'ятьох прибічників бойовиків правоохоронці схопили у Донецькій області. Так, двоє спільників в районі міста Красноармійськ діяли за вказівкою бойовика на прізвисько "Сестричка" - ватажка "розвідувального" підрозділу бандформування "Кальміус".

Вони збирали інформацію про дислокацію та переміщення сил АТО, а також формували списки проукраїнських активістів.

Водночас був затриманий житель міста Горняк, якого завербував бойовик "ДНР" на прізвисько "Дід". Чоловік теж був інформатором і збирав дані про сили АТО, для чого під виглядом мирного мешканця навідувався до інженерних оборонних споруд українських бійців.

У місті Дружківка "взяли" ще одного прибічника російських найманців, який зі зброєю в руках чергував на одному з блокпостів свого міста, перевіряв документи у водіїв транспортних засобів, виявляючи серед них проукраїнськи налаштованих громадян.

Ще одного спільника бойовиків вирахували на підконтрольній Україні території. Він агітував за "ДНР" в інтернеті, зокрема в соцмережах, а також створював антиукраїнські спільноти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось які молодці ...місцеві мешканці?!!! А ми за них голови кладемо !!!
Відповісти
Останні новини
На Луганщині схопили чотирьох українців, які воювали на боці бойовиків
12 грудень, 2014, 18:44