Військовий 51 бригади розповів про «дизертирство» бійців

Військовий 51 бригади розповів  про «дизертирство» бійців
Військовий 51 бригади про те, як бійців начебто відпустили додому, віддали наказ здати зброю, а потім оголосили, що хлопці зробили це самовільно.

Про це повідомляє ІА ZIK за матеріалом сюжету програми «На периметрі».

Військовий Юрій Юрків розповідає: у військкомат він прийшов добровільно, а звідти його, начебто на навчання відправили на передову.

«У військкоматі мені сказали, буцімто ми поїдемо, буквально на два тижні, навчатися на полігон. А коли ми вже виїхали, то, побачили,на телефонному джіпіесі, що ми – в Луганській області», – розповідає Юрій.

«Дійсно, звертаються військові з зони АТО які мають дуже великі підозри, що вони – необліковані солдати. В умовах бойових дій облік військових ведеться не за номерами частин, а за номерами польової пошти. І, фактично, інформація, про дислокацію військ не повідомляють службовцю, адже це є військовою таємницею. Однак, такі речі повинні фіксуватися в відповідних журналах, та дерективах. Вони і є однією із підстав визнання учасника АТО учасникои бойових дій», – пояснює адвокат Назарій Олексюк.

Після семи місяців служби хлопців ощасливили тим, що вони їдуть додому. Командир усно повідомив бійцям, що вони мають здати зброю в штаб АТО, який на той час дислокувався в селищі Побєда, на Донеччині. Однак після того, як солдати виконали наказ командира, їх звинуватили у непокорі.

«Наказ читався зранку. А ми прибули лише ввечері. Тож ми його просто не могли чути», – розповідає військовий Юрій Юрків.

А далі начальство дало вибір – або на передову, або в прокуратуру. Декілька сміливців, серед них і Юрій, вирішили судитись. Але після паперової тяганини у феміді чоловік підписав із військовою прокуратурою договір. Йому дали 18 місяців умовно. Втім, цьому передували погрози.

«Якщо ми вас передамо у Харківську прокуратуру, ви побачите, як працює державний механізм. Вас скоро посадять і ви нічого не доб’єтеся. А потім батьки будуть витрачати великі гроші для того, щоб вас викупити», – пригадує слова військових прокурорів Юрій.

Та навіть після пережитого чоловік не хоче відсиджуватись вдома під час війни. Але захищати країну у рядах Збройних сил України вже не буде – піде у добровольчий батальйон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.