Міліціонера звинувачують у приховуванні злочину

Міліціонера звинувачують у приховуванні злочину
Прокуратура Любешівського району Волинської області порушила кримінальну справу щодо дільничного інспектора районного відділу УМВС України у Волинській області.

Про це повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Міліціонера звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем та службовому підробленні.

«Наприкінці 2010 року цей дільничний виніс незаконну постанову про відмову в порушенні кримінальної справи щодо осіб, які вчинили хуліганство в місцевому розважальному закладі,– розповідає начальник відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури Олександр Назарук, - Для цього він сфальсифікував пояснення потерпілих, підробив записи про відповідність змісту пояснень та підписи громадян, постраждалих від дій хуліганів».

Прокуратура району скасувала цю постанову з одночасним порушенням кримінальної справи щодо осіб, які завдяки «доброму» дільничному кілька місяців уникали покарання.

Вироком Любешівського районного суду їх визнано винними у вчиненні хуліганства групою осіб та засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

У справі ж щодо дільничного, який намагався незаконними діями приховати злочин та поліпшити показники своєї роботи, триває досудове слідство.

Це вже третя кримінальна справа, порушена цьогоріч органами прокуратури Волині щодо міліціонерів, які укривали злочини від обліку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чверть волинян – діти
24 травень, 2012, 15:53
Міліціонера звинувачують у приховуванні злочину
24 травень, 2012, 15:36