Чверть волинян – діти

Чверть волинян – діти
На Волині діти складають майже четверту частину населення області – на початок цього року їх налічувалось 234 тисячі осіб (у віці до 17 років включно). Кожна третя з них – дошкільного віку.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики у Волинській області з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

За рівнем народжуваності Волинь посідає друге місце в державі (15 немовлят проти 11 в середньому по Україні на 1000 жителів), поступаючись лише сусідній Рівненщині.

На кінець минулого року в 451 дитячому садочку нараховувалось понад 33 тисячі вихованців, це – 45% волинських малюків віком 1–6 років.

У 779 денних загальноосвітніх навчальних закладах цьогоріч підсумували вивчене 124 тисячі учнів. Для кожного десятого школяра минулий навчальний рік був першим кроком до знань, для кожного тринадцятого нещодавно продзвенів останній шкільний дзвоник.

Понад чверть загальної кількості учнів здобували середню освіту в закладах нового типу: гімназіях, ліцеях, колегіумах та навчально-виховних комплексах.

Для задоволення потреб дітей у творчій самореалізації, отримання знань та умінь за інтересами на Волині працює 23 центри, палаци, будинки художньої творчості, 6 центрів, станцій, клубів технічної творчості, 5 станцій юних натуралістів, 8 станцій юних туристів-краєзнавців, мала академія наук учнівської молоді, які відвідував кожен четвертий школяр.

У 37 дитячих музичних та художніх і 44 спортивних школах займалось відповідно 8 тисяч та 14 тисяч дітей.

Минулого літа в оздоровчих таборах на території області та за її межами відпочило більше 57 тисяч волинських дітей, або 47% загальної їх кількості віком 7–16 років.

Користуючись послугами туристичних організацій, торік більше тисячі дітей побувало за кордоном, а близько 8 тисяч – подорожували по Україні.

На Волині створено 37 громадських дитячих організацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.