У Луцьку водій маршрутки силоміць висадив пасажира з інсультом

У Луцьку водій маршрутки силоміць висадив пасажира з інсультом
Чоловік їхав додому «дев’ятнадцят­кою», йому стало погано, тому попросив про допомогу у водія, який не з’ясувавши подробиць, висадив хворого.

Історія сталася з 58-річним Андрієм Ясинським, - пише газета "Відомості".

Він повертався додому громадським транспортом, і несподівано у маршрутці йому стало зле, як потім з’ясувалося, це був інcульт. Однак замість того, щоб допомогти пасажиру, викликати «швидку», водій висадив малорухомого чоловіка на кінцевій зупинці.

"Того дня (15 листопада) Андрюша не був на роботі, лишень зранку зайшов, бо якраз давали премії на оздоровлення, отримав близько трьох тисяч. А після обіду вирішив навідатись у лікарню до кардіолога, адже серце у нього хворе. Й ось під вечір телефонує мені дружина Андрія, голос схвильований, каже, о 17:00 дзвонила до нього, спілкувалися, він повідомив, що сів у маршрутку № 19, їде додому, вже недалеко, скоро буде (він мешкає на вулиці Гірній). Але коли знову його набрала через півгодини, телефон уже був вимкнутий", - розповідає сестра потерпілого.

Коли їхав додому «дев’ятнадцят­кою», йому стало погано, однак дати собі ради не міг і попросити про допомогу теж. Водій же подумав, напевно, що пасажир п’яний, провозив його весь маршрут і, не з’ясувавши подробиць, вирішив висадити чоловіка на кінцевій зупинці.

При собі в постраждалого не знайшли ніяких документів й телефона. Унаслідок хвороби у чоловіка відняло мову, говорити він міг ледь-ледь розбірливо, так само йому було важко рухатись.

Коли чоловіка виводили з маршрутки, впала кепка і барсетка зосталася на сидінні, він промовив: «Кепка» й показав рукою. Проте шофер відповів, що нічого там нема. Андрія Вікторовича залишили на вулиці, попри те, що вже був вечір і холодно. Ішов молодий чоловік і запропонував допомогу. Оскільки поблизу був наркодиспансер, то перехожий відвів хворого саме туди.

У барсетці ж Андрія Вікторовича, крім грошей, були документи, банківські картки, ключі.

Притягнути до відповідальності водія сьогодні майже не є можливим. Адже, як повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Луцької міськради Анатолій Миронюк, у цих автобусах немає відеореєстраторів. Однак він пообіцяв, що обов’язково з’ясує, хто того дня у маршрутці № 19 був за кермом. І якщо водій не захоче зізнатися, йому влаштують зустріч із паном Андрієм. До речі, Андрій Вікторович запам’ятав обличчя водія та готовий його впізнати.

Варто зауважити, що минулого року відповідно до рішення Луцької міськради був прийнятий так званий «Етичний кодекс водія таксі та маршрутного таксі» задля підвищення відповідальності водіїв за безпеку та комфорт пасажирських перевезень. Й одним із перших пунктів сказано, що «дотримання безпеки пасажирів є першим та основним обов’язком водія». Другим принципом роботи має бути «повага честі й гідності кожної людини». А в пункті 6.2. цього Кодексу йдеться: «Водій, у разі необхідності, забезпечує надання першої медичної допомоги тому, хто її потребує».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
паскуди..
Відповісти
на 19-ку не сяду. навіть коли більше нічого в луцьку не ходитиме. роби, як я.
Відповісти
Як мінімум - звільнити водія!!! нам такі перевізники не потрібні
Відповісти
Та морду падлюці начовпти, щоб мову відняло уроду
Відповісти
Ростриляти тварюку показово!
Відповісти
маршрутник- путін
Відповісти
Влітку мене НА ПЕРЕХОДІ, (горіло зелене для пішоходів!!!) мало не збила маршрутка. Прийшла додому, відслідкувала №маршруту по mak.lutsk.ua, горе-водій на 15 хвилин раніше в кінцевий пункт приїхав, взнала №машини. Дзвонила в міськраду,в управління транспорту, а мені відповіли - " Треба було свідків зібрати і ДАІ викликати". Хто в нас за що відповідає, я вас прошу!
Відповісти
Це просто жах!!! Дуже шкода чоловіка... Водій- нелюдь!
Відповісти
Повірте,лучани, його Бог за це накаже!!!!!!!!!!!!!!!!І гнати його в шию!!!!! Добре, хоч чоловік живий залишився! Звертаюсь до водїїв маршрутних таксі. Будьте людяними хоч би до старшиз людей. Пойде час і ви такими ж станете.
Відповісти
З такими людьми, як цей водій ми довго будемо будувати культурну УКРАЇНУ. "Внизах" нема порядку,культури спілкування,доброти , співчуття один до одного- то що ми хочемо від "верхів" наприклад від Верховної Ради?
Відповісти
в АТО цю падлюку,хай спокутує "кровью"
Відповісти
Останні новини
У Луцьку водій маршрутки силоміць висадив пасажира з інсультом
15 грудень, 2014, 14:30