Волинські судді відмовляються від люстрації

Волинські судді відмовляються  від люстрації
Закон про люстрацію, який поширюється на суддів, не продуманий і не має кінцевої мети.

Про це стало відомо під час круглого столу представників суду, громадських організацій та ЗМІ у стінах Апеляційного суду Волинської області, 15 грудня, - інформує «Волинська правда».

За словами Петра Філюка, судді Апеляційного суду у Волинській області, закон про люстрацію є недосконалим, має багато «підводних течій» і загалом не вирішує проблеми довіри до суддів. А реалізація люстраційного закону – дуже дорогий і довгий процес, в результаті якого очікувана мета досягнутою не буде.

Так, за словами судді, ініціаторами «очищення влади» є зацікавлені люди, які мають на меті допустити своїх коллег «до корита». Суддя зауважив, що поважає президента та прем`єр-міністра країни, проте ці ініціативи звучать недоречно. Закон працівники суду, безперечно, виконуватимуть.

Водночас, Філюк зауважив, що у Апеляційному суді області є багато досвідчених спеціалістів, які по 30-35 років працюють у цій сфері і знають, кого, як і де звільнити. «Проте нас про це ніхто не запитує…», – підсумував суддя.

Він також зазначив, що в Апеляційному суді знають, як правильно реформувати судову систему. Судова реформа, на думку місцевих суддів, має бути трьохланковою. Потрібно також організувати єдиний суд на території області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тримаються аж не хочуть прощатися
Відповісти
Там знають токо как брать бабло, а как кого люстрировать четко в законе прописано.
Відповісти
один розум, немає кого й люструвати.
Відповісти
хвали, хвали мене, моя губонько
Відповісти
того бандюгу Філюка треба першого гнати в шию продажна скотина все за гроші робив і заберав законе майно
Відповісти
того філюка першого треба гнати в шию продажна шкура
Відповісти
Нормальні у нас судді. Ви вже революцію зробили що бакс 19.0грн. Той хто працював той заробляв! А тепер просто капець якись!
Відповісти
Того Філюка треба першого гнати в шию, шкура продажна, йому платили гроші і він судив в їхню пользу. А в невиних людей заберали майно не законо... Від першого і до останього треба всіх люстрірувати
Відповісти
Знаю одну справу, як продажний Філюк з Москвичом з боратина відібрали пай в багатодітної сім'ї... Все зробили через суд москвичу треба був пай та сім'я не відавала в оренду бо сім'я велика самим треба, то він рішив через свого друга філюка продажного забрати.. І сім'я осталась без пая... А це одна справа, а скільки таких сімей остались обманутими нашим гуманим судом, на чолі філюка
Відповісти
Спитай в тої сім'ї,скільки учасників бескоштовних получила...? Як би не Москвич то нічогоб не мали!!!
Відповісти
Знаю одну багатодітну сім'ю де філюк з москвичом боратинськім відібрали в сім'ї пай бо сім'я не захотіла відавати в оренду землю а самі хотіли засіяти і посадити урожай. А ті два друга підараса відібрали... Москвич вже в бігах а того треба посадити за хабарі..
Відповісти
Всіх на нари суддів
Відповісти
ну а хто ж з суддів захоче без такого добра лишитися? щомісячні зарплати у них такі, що звичайному люду треба рік працювати.
Відповісти
слава суду!
Відповісти
Всіх треба ллюструвати суддів!бо геть знахабніли!кілька першого а за ним всіх інших!закон один для всіх! Вони і так вже набралися і накралися з того корита!
Відповісти
Вони просто так від того корита не відійдуть!поважайте себе і звільнить місця самі поки знову майдан за вас сам не візьметься!тоді вас просто кінуть в сміттєві баки!ви і так народ вже достали!терпець обірветься і тоді ви будете з соромно виходити по черзі!
Відповісти
А зробити їм зарплату по 3 тисячі тоді самі підуть і все!кінець буде розкішному життю! В той час як країна бідує іде війна,вони їздять на дорогих іномарках! Перевірте їх декларації!
Відповісти
Останні новини
Волинські судді відмовляються від люстрації
15 грудень, 2014, 16:48