Мізкували, хто має фінансувати дитсадочки у Луцьку

Мізкували, хто має фінансувати дитсадочки у Луцьку
У Луцьку обговорили, як дізнатися, куди витрачають гроші у дитячих садочках.

Організація «Волинський Інститут Права» презентував проект, який дозволить досягти компромісу у питаннях фінансування дошкільних навчальних закладів Луцька 15 грудня у коворкінг-центрі «РЕПОРТЕР».

Фактично, грошове забезпечення дитячих садочків покладено на батьків. Директор Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавринюк пропонує партнерство між роботою батьківських комітетів та місцевих адміністрацій.

«У зв’язку із ситуацією в країні, ми бачимо, що 100% бюджетного фінансування не буде. Ми пропонуємо не перекладати всю вагу виплат на забезпечення фінансування на плечі батьків, а щоб відбувалося чесне партнерство батьків або громадян і місцевих адміністрації самих закладів», – говорить Лавринюк.

За словами директора ОМГО «Волинський Інститут Права» Ірини Гайдучик, більшість залучених коштів іде від батьків. Вона наголошує, що хоче створити співпрацю з адміністраціями.

«Ми можемо залучати додаткові бюджетні кошти», – говорить вона.

Як зауважила Ірина Гайдучик, основна мете проекту – це проведення громадського моніторингу та визначення потреб кожного дошкільного навчального закладу. Вони мають зробити моніторинговий звіт у січні наступного року та визначити потреби ДНЗ та шляхи їх забезпечення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мізкували, хто має фінансувати дитсадочки у Луцьку
15 грудень, 2014, 17:25