Docudays UA: правову «документалку» переглянуло понад 4 тисячі волинян. ФОТО

Docudays UA: правову «документалку» переглянуло понад 4 тисячі волинян. ФОТО
Понад чотири тисячі волинян відвідали мандрівний міжнародний фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA».

Про це йшлося під час прес-конференції за підсумками проведення фестивалю у Волинському прес-клубі 15 грудня.

Координаторка міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «DocudaysUA» у Волинській області Богдана Стельмах наголосила, що у 2014-му році фестиваль частково змінив формат: географія кінофільмів розширилася, кількість закладів-партнерів збільшилася, побільшало й самих фільмів з різноманітною тематикою.

За словами її словами, крім перегляду документального кіно, глядачі мали можливість обговорити стрічку та поділитися враженнями.

«У кожного глядача з’являється своя рефлексія та емоції при перегляді. Виникає багато питань з приводу того, що було показано у фільмі. Людина, яка ділиться своїми враженнями від фільму та чує думки своїх колег, дізнається значно більше», - каже Богдана Стельмах.

Організаторка «DocudaysUA» розповіла, що до проведення фестивалю долучилося чимало навчальних закладів Рожищ, Володимира-Волинського, Луцька, Ковеля, Старої Вижви та села Залізниця Любешівського району.

Крім того, під час показів активісти проводили анкетування серед глядачів, аби зрозуміти, які фільми у подальшому варто привозити, а які ні.

Так, Богдана Стельмах повідомила, що найбільше до вподоби волинянам була стрічка про Євромайдан, однак не обійшлося й без неприємностей. За її словами, в одній із луцьких шкіл вчителька історії під час перегляду фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж» сказала, що «нічого тут особливого», «ми вже це бачили» та «можна було б і кривавіші кадри підібрати».

«У мене була можливість подумати про своє майбітнє та майбутнє своїх дітей», - навела приклад з відгуку учениці гімназії №4 організаторка.

Уподобали студенти та учні шкіл й фільм «Лізо, ходи додому», у якому розповідається про життя дитини у неблагополучній сім’ї.
«Добре, що я живу в благополучній сімї. Ніколи не бачила таких ситуацій, які показані у фільмі. Я не знала,ю що є такі діти, які живуть у злиднях та за якими не доглядаються батьки», - зачитала Богдана Стельмах відгук учня школи №1.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Docudays UA: правову «документалку» переглянуло понад 4 тисячі волинян. ФОТО
15 грудень, 2014, 18:25