Яценюк попросив у НАТО додаткової допомоги

Яценюк попросив у  НАТО додаткової допомоги
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі у Брюсселі з генсеком НАТО звернувся до Йєнса Столтенберга щодо додаткової допомоги у формуванні нової оборонної та національної безпекової стратегії для України.

Про це він повідомив під час прес-конференції за підсумками зустрічі у штаб-квартирі НАТО, - повідомляє "Укрінфом" з посиланням на прес-службу КМУ.

"Звертаємося по додаткову допомогу для Міністерства оборони України та департаменту внутрішньої безпеки, аби покращити становище Збройних сил України та Національної гвардії України", - сказав Яценюк.

За його словам, уряд цінує підтримку з боку НАТО та країн-членів Альянсу в збереженні територіальної цілісності та незалежності України: "Ми цінуємо зусилля у впровадженні чотирьох трастових фондів для України, аби покращити становище української армії та підтримати ветеранів антитерористичної операції і тих, хто беруть участь в АТО".

Прем’єр також наголосив на необхідності виконання мінських домовленостей з боку Російської Федерації.

"Це єдина угода, яка є на порядку денному, і чим швидше Росія виконає її, тим швидше ми досягнемо миру і стабільності в Україні… Ми переконані, що найкраще вирішення конфлікту на Східній Україні - коли Росія виконає мінські домовленості, закриє кордон, відкличе свої війська та агентів і перестане постачати смертельну зброю та оснащення для очолюваних Росією терористів", - заявив Яценюк.

За його словами, "формула, з одного боку, проста, а з іншого - дуже ефективна. Закликаємо російського президента та російську владу виконати домовленості й почати реальний мирний процес в Україні".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
замість просто послати, порадило рухатись в напрямку Європи. Зміст той самий, але як гарно)))
Відповісти