З'явились кольорові фото комети, на яку нещодавно приземлився супутник

З'явились кольорові фото комети, на яку нещодавно приземлився супутник
Вчені отримали перші кольорові фотографії комети Чурюмова-Герасименко, на яку нещодавно приземлився спусковий модуль Філа космічного апарату Розетта.

Сама комета дуже сіра, тож чорно-білі фотографії не сильно відрізняються від кольорових, - пише "Українська правда.Життя" з посиланням на The Huffington Post.

"Справжнє" кольорове фото показує, як виглядала би комета для людського ока і було створене шляхом накладання зображень, зроблених через фільтри червоних, зелених та синіх спектрів.

З'ясувалося, що комета виглядає темно-сірою, майже чорною. Раніше було презентовано світлину, на яких комета була зображена у червонуватих кольорах. Це сталося тому, що червоний колір відображається краще ніж інші спектри, але він не є "земним" відповідником червоного кольору.

Якби комета мала кригу на своїй поверхні, на ній би були блакитні плями. Утім, Европейська космічна агенція повідомляє, що небесне тіло вкрите пилом і, що найголовнішим завданням космічного корабля буде визначити природу цього пилу, використовуючи різні комбінації фільтрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З'явились кольорові фото комети, на яку нещодавно приземлився супутник
15 грудень, 2014, 23:35