Волинські самооборонівці заявили, що у них стріляв «Правий сектор»

Волинські самооборонівці заявили, що у них стріляв «Правий сектор»
Активісти «Самооборони Волині» кажуть, що по їх автомобілю стріляли активісти «Правого сектору». Про це вони повідомили в міліцію.

Цю інформацію підтвердив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига під час брифінгу у вівторок, 16 грудня, - повідомляє "Громадське.Волинь".

За його словами, 12 грудня під час виявлення незаконного видобутку бурштину в районі сіл Кукли, Гута-Лісівська та Оконськ Маневицького району виник конфлікт із використанням вогнепальної зброї. Правоохоронці на місці виявили гільзи від автомату 7.62 та фургон із дірками від куль.

Також є заява від «Самооборони Волині» про те, що по них стріляли, люди яких вони називають «представниками «Правого сектору».

Нагадаємо, активісти «Правого сектору» виявили у районі сіл Кукли, Гута-Лісівська та Оконськ Маневицького району сотні копанок, кілометри ровів та десятки людей, що нелегально копали бурштин.

«Там сотні кілометрів ровів, до яких підводилась вода, і сила-силенна шлангів. Все, що ми знайшли, просто шокувало. Сільські голови та інші керівні особи все це знали, бо тих масштабів не можна було приховати», – відзначив активіст Сергій Мерчук.

За його словами, на місці виявили десятки людей у спецодязі, авто з мотопомпами і водонапірні шланги. 15 зловмисників, нібито, затримали і віддали «в руки» міліції.

Натомість у міліції повідомляють, що на гарячому нікого затримати не вдалося, тому, щоб довести вину конкретних осіб за статтею 240 ККУ (Порушення правил охорони надр), потрібно опитувати свідків та проводити інші слідчі дії.

Відзначимо, що за фактом «стрілянини» також розпочали провадження за статтею 296, 4 (Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига пояснив, що правоохоронці наразі не готові звинувачувати жодну із організацій у «кришуванні» нелегального видобутку бурштину.

Він спростував повідомлення активістів «Правого сектору» про те, що «Самооборона» нібито «кришує» копанки, натомість нагадав, що міліціонери із самообронівцями спільно виїжджають на болота, щоб припиняти такі злочини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову будуть боротися із наслідками, а не причиною
Відповісти
Вони один другого перестріляють, як колись, у 90-х, постріляли один одного "братки".
Відповісти
Шановний Шпига та що Ви говорите!!??!!В Маневичах та в Кам інь-Каширську менти сидять на всіх дорогах,які ведуть до бурштину і за пропуск беруть по 100 баксів.А читачі подивіться на дату стрілянинир між волинськими "рішалами"патріотами та дату звільнення Данильчука.Дивний збіг!!??Це просто Лапін вирішив на рівні Києва його зввільнення на надумав "під себе підімяти"весь бізес бурштину.
Відповісти
Забув згадати.Пане Шпига Ви хоч закони вчіть,бо дозволи на носінння автомата та сам автомат в магазині не продають і статтю за ннезаконне зберігання зброї ніхто не відміняв.І чому не встановленно, що автомат привезений з зони АТО.А де інформація про те,ща автобобіль,який простілений не зареєстрований в Україні.Пане Шпига Ви змінюйте трохи методи роботи,бо Вас скоро самооборона і ПС не захистить і тоді прийдеться відповідати за "кришування".
Відповісти
Самооборона затримує лише тих хто їм мішає. Як не стидно брехати, але ж хто поставив на посаду той і замовляє музику.
Відповісти
Останні новини
Волинські самооборонівці заявили, що у них стріляв «Правий сектор»
16 грудень, 2014, 13:50