Луцький ЦНАП визнали одним із кращих у всій Україні

Луцький ЦНАП визнали одним із кращих у всій Україні
З’ясувалось, що луцький департамент Центру надання адміністративних послуг за якістю обслуговування відвідувачів посідає другу позицію, поступаючись харківському ЦНАПу.

Про це стало відомо під час представлення аналітичних висновків щодо діяльності ЦНАП у місті Луцьку 16 грудня.

Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень у партнерстві з Асоціацією регіональних аналітичних центрів провели власне дослідження того, як Центри надання адміністративних послуг працюють в Україні. Ці дві організації провели у квітні 2014 року опитування серед мешканців 15 областей України.

За результатами досліджень було сформовано рейтинг ЦНАПів, які є кращими або гіршими за різними критеріями.

Так, за критерієм «Доступність та повнота інформації про ЦНАП» луцький департамент ЦНАПу посів четверте місце, поступившись Кривому Рогу, Києву та Харкову.

За критерієм «Ефективність роботи інструментів зворотного зв’язку у ЦНАП» Луцьк зайняв третю позицію, поступаючись Харкову і Києву.

За критерієм «Зручність та ефективність роботи ЦНАП» луцький департамент ЦНАПу є лідером і зайняв перше місце у загальному рейтингу.

Член Асоціації регіональних аналітичних центрів Дмитро Безвербний каже, що майже 94 відсотки опитаних лучан нічого не хочуть міняти в діяльності департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» і їх все влаштовує.

«Інколи люди скаржаться на бюрократичні процедури, високі ціни на оплату деяких послуг, подекуди - низьку культуру працівників та на погане інформування про діяльність луцького ЦНАПу. Але при цьому жоден із респондентів не сказав, що послугами ЦНАПу не задоволений», - зазначив Безвербний.

Також під час досліджень стало відомо основні недоліки у роботі луцького департаменту Центру надання адміністративних послуг. Серед них основним є відсутність офіційного сайту установи. Адже та інтернет-сторінка ЦНАПу, яка існує на офіційному сайті Луцької міської ради, не відображає важливої інформації для користувача послуг цієї установи.

Окрім цього, недоліком роботи луцького департаменту Центру надання адміністративних послуг є відсутність попереднього електронного запису на прийом до працівників ЦНАПу через Інтернет. Тому що нині записатись на прийом можна лише у самому центрі надання адмінпослуг.

Директор Департаменту ЦНАПу Лариса Карп'як зазначила, що позитивний результат роботи установи зумовлений тим, що адмінбудівля має зручний графік роботи, вигідне розташування у місті і використовує соціальні мережі для розповсюдження інформації про роботу ЦНАПу.

Утім Лариса Карп'як визнала, що до цього часу в установі існує бюрократична тяганина із документами.

«Наш департамент Центру надання адміністративних послуг подав пропозиції у законопроект, який нині зареєстрований у Верховній Раді. Цей закон стосується внесення змін до Закону України «Про адміністративні послуги». У свою чергу, ми пропонуємо скоротити перелік документів, які подають для отримання тієї чи іншої послуги. Це спростить процедуру роботи не лише для наших відвідувачів, але і для наших працівників, які займаються паперовою роботою», - зазначила Лариса Карп'як .

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага! Коли телевізійники знімали репортаж, можна було дійсно це стверджувати! А прийшла через тиждень - зустріла знову просте радянське хамство і "що я з цього маю?", "я нічого з цього не маю!"! Відправити в добрий мороз на день на "Варшавку" - й будуть з усього мати проценти! Нічого не зміниться в країні, допоки на роботу будуть брати за критерієм "А чия ви родичка?"
Відповісти
О ,ця Карп"як Лариска рідкісне невиховане ще і корисливе хамидло з філологічною (російська)освітою! Ще і скрізь у приміщенні понакладала візиток нотаріуса І.В.Юхименко , доньки ЗЕКА з Луцької меланжевщї фабрики Денисека Віталія !!! Якій як "Яник" приховавши судимість десятиліттями деребанив на митному посту"Луцьк"!
Відповісти
Лариса Карпяк дуже не вихована та велика хамка.Надає недостовірну інформаціюКоли запитуєш де ваша книга скарг то ще і обзиває.На що дивляться наші високопоставлені мужі міста?Обслуговування в ЦНАП жахливе
Відповісти
Останні новини
Луцький ЦНАП визнали одним із кращих у всій Україні
16 грудень, 2014, 14:40