На Волині педагоги стурбовані майбутніми реформами

На Волині педагоги стурбовані майбутніми реформами
У Луцьку відбулося засідання Тристоронньої соціально-економічної ради.

Під час засідання 16 грудня голова обласної профспілки працівників освіти та науки Василь Грановський зауважив, що волинські педагоги не задоволені реформами, які планує провести уряд у галузі освіти, а саме - реструктуризувати навчальні заклади. Адже така дія може привести до збільшення навантаження на дітей та скорочення педагогів, зокрема, вихователів у дитячих садках.

«Як можна скоротити вихователя в Луцьку? У нас садочки і так перевантажені. І що робити людям, які залишаться без роботи? Куди ми їх працевлаштуємо?» - зазначив він.

Грановський додав, що така ж сама ситуація із ВНЗ.

«Якщо професору та кандидату наук не даватимуть доплат за ступені, навіщо тоді взагалі захищатися, займатися науковою діяльністю», - сказав голова профспілки.

Голова Федерації профспілок працівників державних установ Волині Ольга Сабурова зауважила, що «багато хто думає, що державні службовці самі багаті і самі захищені». Проте це насправді не так.

«Молоді спеціалісти працюють за 1200 гривень. А їм родини треба годувати, сім'ї. А все через те, що давно не переглядали мінімальної заробітної плати», - наголосила Сабурова.

Грановський висловив думку про необхідність терміново скликати засідання Національної тристоронньої ради. За його словами, Національна тристороння соціально-економічна рада не засідала за часів чинного уряду, а питання мінімальної заробітної плати працівників не розглядалося досить тривалий час.

Співголова ради Володимир Цибульський зазначив, що засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради відбувалися. Але питання мінімальної заробітної плати на них не розглядали, оскільки ще не був готовий проект бюджету на наступний рік.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що головне завдання зараз - консолідувати всі зусилля, аби в області не тільки розвивався бізнес, але й працівники держустанов були соціально та економічно захищені.

«Нам потрібно менше звертати увагу на те, що робиться наверху, треба думати, що ми можемо зробити на місцях. Там все міняється дуже швидко. Програми, які будуть прийматися на наступні роки, залежать від активності громадян на місцях. Влада – це не тільки адміністрація, влада – це і керівники сільських рад. Від нашої активності залежить, який бюджет буде прийнятий і які реформи впровадить уряд», - зауважив очільник області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.