У Володимирі-Волинському діятиме «Варта порядку»

У Володимирі-Волинському діятиме «Варта порядку»
Для забезпечення суспільного порядку і для вчасного виявлення сепаратизму у Володимир-Волинському районі з ініціативи голів сільрад створили громадську організацію “Варта порядку”.

Про це повідомляє інтернет-видання "БУГ".

“Ми вибрали владу і повинні жити правильно, наша ціль – порядок”, – стверджує голова ГО “Варта порядку” Олег Рахімов.

За його словами потрібно навести порядок, заснований на правді та справедливості, а не на чиїхось корисливих цілях.

“Це має бути така організація, яку очолять люди які пройшли Майдан, які пройшли АТО, ті, хто розуміє, що сьогодні потрібно вдержати і відновити країну. Ті, хто готові зупиняти несанкціоновані вияви деструктивного характеру,” – окреслив цільову програму організації очільник “Варти порядку”.

"Я закінчив Національну академію оборони, і я розумію, що у нас в районі стільки проявів сепаратизму, і що це недалеко на Сході країни, як думає більшість людей. Повільними кроками це наближається до нас. Якщо це вчасно не зупинити, чого не зробили в Луганську, вони почнуть вилазити тут, можливо, це і не приживеться, але ситуація може погіршитись", - зазначив Олег Рахімов.

Порядок організації “Варта порядку” простий, це – оперативний штаб, який взаємодіє із усіма правоохоронними організаціями та громадськими організаціями, які діють законно. Він виконує щоденну співпрацю із усіма органами державної влади і отримує оперативну інформацію для оцінки ситуації у районі. Будуть працювати спеціально навчені люди, які вмітимуть вистежувати та виявляти підозрілих людей, в тому числі і приїжджих, які можуть дестабілізувати ситуацію, нанести шкоду чи порушувати закон.

"Наразі маємо 12 людей в організації, набір проводитиметься по районах, я особисто буду контролювати цей процес і відбирати адекватних морально та психологічно стійких", - повідомив голова організації.

Голова районної ради Володимира-Волинського Андрій Оніщук підтримав ініціативу створення “Варти порядку”, та зауважив, що така думка не виникла спонтанно, для цього є об’єктивні та дуже серйозні причини. Перш за все, він зауважує, про новоспечену адмінреформу та небезпеку, що завжди існувала у Володимир-Волинському та сусідніх районах. А це перша стадія деконструктивізму. “І в час, коли потрібно об’єднуватися - ситуація на лінії саботажу” – зауважує Оніщук.

За словами очільника, сьогодні кожен сільський голова буде визначати рівень небезпеки на місцевості, і там же будуть вирішувати, скільки людей доцільно згуртувати для варти. Якщо ж виникне реальна загроза, наприклад, виловити того ж диверсанта, сили будуть об’єднуватись на рівні району.

Ось які сумні та страшні реалії назвав Андрій Оніщук: “можливо, комусь це видається смішним, але це реально, я наголошував сьогодні про водонапірні башні, що досить кинути туди ампулу із загрозливою речовиною, і все, а якщо 10 ампул, то піврайону може просто загинути. І тоді не буде кому кого хоронити. Сьогодні реально потрібно діяти у цьому напрямку.”

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та Андрійко сам найбільший сабатажник якого світ бачив. А чувак Рахманінов перший сєпар, варто послухати що він говрить про українців та Майдан. А ще він принципово говорить тільки російською.
Відповісти
І щуку бросили у річку. Рахімов перший сепар в Володимирі, а тепер буде з цим боротися. Він член ПР, був проти Майдану, підтримував ДНР. Два роки назад його ціль була Росія.
Відповісти
Рахімов. так від тої сволоти навіть рідний брат відмовився який воює в ато за те що той так палко росію любить. Цеж сепер номер один . ригівська морда та . воно навіть родину з донецька не вивезло . чи то родина до такого сина та брата їхати не захотіла бо знають чим воно смердить
Відповісти
Останні новини
У Володимирі-Волинському діятиме «Варта порядку»
16 грудень, 2014, 16:19