У Луцьку з 1 січня видаватимуть біометричні паспорти

У Луцьку з 1 січня видаватимуть біометричні паспорти
У Луцьку з 1 січня почнуть прийом документів на виготовлення біометричних паспортів.

Про це 16 грудня, під час презентації отриманого обладнання, розповів начальник управління Державної міграційної служби у Волинській області Микола Бандура, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

В управлінні ДМС представили нове обладнання, яке використовуватимуть для внесення даних у систему для виготовлення біометричних паспортів. Це засіб для сканування відбитків пальців, планшет для зчитування електронного підпису та фотоапарат. Також надали нове програмне забезпечення.

Микола Бандура розповів, що вже з 1 січня в Луцьку будуть готові приймати документи на виготовлення біометричних паспортів. Також планується, що до кінця січня облаштують 21 таке робоче місце, аби уможливити прийом документів у всіх районних центрах.

«Тож черг не повинно бути», – зазначає службовець.

Разом із тим Микола Бандура наголошує, що ніяких додаткових привілеїв нині біометричний паспорт не надає. Порядок оформлення віз зберігається той, що був. Але у випадку досягнення домовленостей і підписання відповідних угод з Євросоюзом, право безвізового в’їзду може бути надане українцям у жовтні-листопаді. Але і це не факт.

Також у міграційній службі зазначають, що наявні закордонні паспорти необов’язково міняти на біометричні, і вони лишаються дійсними до зазначеного періоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.