У Луцьку обговорили, якими будуть міські парковки

У Луцьку обговорили, якими будуть міські парковки
У Луцькій міській раді відбулося обговорення положення про правила проведення конкурсу на обслуговування міських парковок перед тим, як цей документ затвердить виконком.

Для цього зібралися представник влади та експерти, - передає Громадське.Волинь.

Нагадаємо, 26 листопада міська рада затвердила 24 ділянки у місті, де зможуть облаштувати 603 паркомісця. Їх передбачили на вулицях Градний узвіз, Винниченка, Ковельській, Глушець, Плитниця, 10 (Замкова площа), Драгоманова, Івана Огієнка, Кривий Вал, Кравчука, Карпенка-Карого, Замковій, Конякіна, Дубнівській, а також на проспектах Волі та Відродження.

Також міська рада доручила виконкому затвердити положення про те, як саме визначатимуть підприємства, що мають обслуговувати ці парковки.

Базові критерії облаштування парковки визначені у постанові Кабінету Міністрів «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів». Там зокрема передбачене обов’язкове встановлення «паркоматів» на платних стоянках (один паркомат на 20 місць), а також місця для інвалідів (1 місце з кожних 10) тощо.

«Окрім базових критеріїв, визначених «Правилами…», також варто прагнути запроваджувати кращі умови для водіїв», – відзначив директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Тарас Бас.

Зокрема, він нагадав, що, очевидно, оператор, який запропонує технологію «мобільного паркування» та інші технологічні нововведення, може мати певні переваги.

«Конкуренція має бути в тому, що головний критерій – це простота та доступність інформації для споживача, прозорість контролю», – відзначив Бас.

За його словами, точну ціну, яку запропонують оператори парковок за кожне місце, поки не визанчили.

«Тобто один оператор може запропонувати ціну 5 гривень, а інший буде готовий працювати за 4 гривні», – каже Тарас Бас.

Один із розробників положення про проведення конкурсу Анатолій Носалюк відзначив, що також можна встановлювати електронне табло на парковках, щоб споживачі знали, скільки є вільних місць та де вони розташовані. Такі табло також будуть «плюсом» під час відбору операторів.

Ще переваги у конкурсі будуть мати власники об’єктів, які розташовані поряд із парковками. Наприклад, якщо парковка поряд із торговим центром, то його власник має перевагу на конкурсі.

Згідно положення, якщо є кілька претендентів на обслуговування парковки, відбувається аукціон, де стартова ціна 1500 гривень із кроком 200 гривень.

Саме ж положення планують затвердити на засіданні виконкому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все робиться для того, щоб набити свої кармани ,а хто буде думати про водіїв, дороги які в жалюгідному стані?
Відповісти