У Володимирі-Волинському думали, як економити енергоресурси

У Володимирі-Волинському думали, як економити енергоресурси
У Володимирі-Волинському обговорили питання обігріву бюджетних установ та економії енергоносіїв у місті.

Про це йшлося 17 грудня на засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради за участю керівників комунальних та бюджетних установ міста.

Як прозвітував начальник управління ЖКГ і будівництва Віктор Фіщук, завдання з економії енергоносіїв у Володимирі-Волинському, як по теплокомуненерго, так і по бюджетних установах станом на 1 грудня 2014 року виконане.

Економії сприяють доволі теплі погодні умови, а також низка технічних заходів, які вживають міські комунальники від вересня цього року. За цей час працівники «Теплокомуненерго» провели заміну пальників на котельнях, провели ізоляцію теплових мереж, на одній котельні, встановили теплоутилізатор,а також проводять реконструкцію існуючих газових котелень зі встановленням твердопаливних котлів.

До кінця цього року планують заміну 4 газових котлів на твердопаливні. Затримка наразі за ковельським підприємством, яке на сьогодні єдине в Україні виготовляє подібне устаткування.

«Цьогорічний опалювальний сезон обіцяє бути найскладнішим, починаючи з 90-х років», - зазначив міський голова Петро Саганюк.

Якщо раніше за увесь опалювальний період місто в середньому використовувало 10 мільйонів кубічних метрів газу, то цього року обсяг спожитого газу має бути знижено на 30%. Таке завдання поставив перед міськими тепловиками очільник ОДА.

Складність у тому, що на плечі «Теплокомуненерго» ліг ще один об’єкт, який останні роки не опалювався – казарми військової частини. Для забезпечення військових теплом та гарячою водою потрібно додаткових 762 тисячі метрів кубічних газу.

До цього часу тепловикам вдавалось вкладатись у ліміти. Хоча у грудні намітилась тенденція до зростання обсягів використаного газу. «А це ще і не було зими!», - наголосив міський голова.

Петро Саганюк дав розпорядження керівникам комунальних та бюджетних установ міста забезпечити заготівлю дров, яких наразі не вистачає. Місто планують опалювати в основному дровами та торфобрикетами. Газові котли використовуватимуть, як резервні. Їх вмиватимуть, коли температура повітря буде нижчою за -15 градусів.

Міський голова також попросив володимирчан вчасно платити за енергоносії. Адже оплата за послуги останнім часом різко знизилась.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі-Волинському думали, як економити енергоресурси
17 грудень, 2014, 17:47