Кінах дивився, чи є в Луцьку доступне житло

Кінах дивився, чи є в Луцьку доступне житло
Вже наприкінці цього року в Луцьку завершать будівництво багатоквартирного будинку в рамках програми «Доступне житло».

Про це розповів генеральний директор ПАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман 24 травня під час візиту до Луцька очільника Українського союзу промисловців та підприємців, народного депутата Анатолія Кінаха.

У супроводі Руслана Ваймана, а також заступника голови Волинської облдержадміністрації Едуарда Стоєва Анатолій Кінах оглянув багатоквартирний будинок за адресою на вулиці Федорова, 4-В, зведений у рамках програми «Доступне житло». Завдяки програмі у цьому році житло придбали 15 молодих сімей.

Крім цього, поруч з цим будинком споруджується новий. За словами Ваймана, будівлю планують здати в експлуатацію вже у 4 кварталі нинішнього року. Будівля розрахована на 72 квартири, орієнтовна її вартість – 30 мільйонів гривень.

Під час спілкування з журналістами, гендиректор Луцького домобудівельного комбінату Руслан Вайман повідомив, що програма соціального житла стає доступнішою завдяки альтернативній іпотечній програмі кредитування.

Відтак квартири молоді люди зможуть отримати, обравши однин із цих проектів: перший – «Доступне житло» – надання безповоротної державної допомоги для придбання житла в розмірі 30% нормативної вартості квартири (70% – сплата за рахунок фізичної особи, учасника програми), яка діє з 2010 року; другий – іпотечне кредитування – кредити надаватимуться до 15 років у гривнях максимум під 16% річних. При цьому позичальник платить по кредиту 3%, а різницю в 13% йому компенсує держава.

«Особливо в умовах проблем низької платоспроможності іпотечна система – перший крок, щоб вирішити її – це уже засвідчила практика іноземних країн, де діють довгострокові програми іпотечного кредитування, особливо молодих родин. Коли у них з’являється дитина, то ставка кредиту для сім’ї зменшується до 2-1%. При народженні другої дитини – ставка кредиту дорівнює нулю, третьої – держава вже сама доплачує цій родин. Такий досвід ми беремо на озброєння», – зазначив Анатолій Кінах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кінах дивився, чи є в Луцьку доступне житло
25 травень, 2012, 10:33