У Луцькій міськраді «проти», аби лучани більше платили за землю

У Луцькій міськраді «проти», аби лучани більше платили за землю
Збільшення орендної плати у 30 разів для обслуговування лучанам житлових будинків згідно з антикризовими заходами уряду є недоцільним.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 17 грудня.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала повідомив, що збільшення оренди стосується всіх ділянок, зокрема й тих, якими лучани користуються упровдовж 30-40 років.

«В мене у понеділок на прийомі було 12 громадян. З них – 10 прийшли з питанням припинення договору оренди у зв’язку з неможливістю платити орендну плату замість 300 гривень – 3 тисячі гривень. Практично, цим рішенням ми узаконюємо дії уряду в частині збільшення орендної плати громадянам для обслуговування житлових будинків у 30 та більше разів», - каже Шабала.

Також Сергій Шабала підкреслив, що минулої сесії до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України надіслали звернення про те, аби уряд врегулював орендну плату громадян за землю, однак відповіді так і не надійшло.

Зрештою, члени постійної комісії проект рішення «Про внесення змін в рішення та додаток до рішення міської ради від 24.06.2009 №42/20 «Про впорядкування орендної плати за землю» не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькій міськраді «проти», аби лучани більше платили за землю
17 грудень, 2014, 17:32